Județul Vaslui, reprezentat de trei vasluience la Olimpiada națională de Biologie

Doar trei eleve din județ vor merge în acest an școlar la etapa națională a Olimpiadei de Biologie. Este vorba despre eleve care învață la același liceu, respectiv Liceul Teoretic ,,Mihail Kogălniceanu” Vaslui. Acestea sunt: • Ștefania Eliza Spînache (clasa a IX-a) – profesor îndrumător Geanina Romașcu; • Andra Ștefania Parfene (clasa a X-a) – profesor îndrumător Geanina Romașcu; • Alicia Bianca Sandu (clasa a XI-a) – profesor îndrumător Daniela Diaconu.

Cele trei eleve s-au calificat la faza națională grație rezultatelor obținute la etapa județeană, desfășurată pe 12 martie, la Liceul Tehnologic ,,Ion Mincu” Vaslui.

„Pentru etapa națională a Olimpiadei se califică, din fiecare județ, un număr de elevi corespunzător numărului de locuri (din oficiu și suplimentare) alocate pe an de studiu, numai dacă au obținut cel puțin 70% din punctajul maxim acordat rezolvării subiectelor de la etapa județeană. În conformitate cu prevederile metodologiei, pentru participarea la etapa națională a Olimpiadei de Biologie se atribuie locuri suplimentare, 43 locuri /an de studiu, în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute conform clasamentului național realizat după finalizarea etapei județene. Având în vedere punctajele obținute de elevii vasluieni, există posibilitatea ca numărul participanților la etapa națională să crească. Le mulțumim pentru susținere tuturor colegilor implicați în organizarea și buna desfășurare a acestei importante competiții școlare. Felicitări, dragi elevi! Felicitări, stimați profesori și distinși părinți! Mult succes tuturor elevilor olimpici, participanți la etapa națională!”, a transmis prof. Daniela Popescu, inspector școlar pentru disciplina Biologie.

Trebuie spus că etapa națională va avea loc între 10-14 aprilie, la Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.