Complexul Kaufland, Dedeman si Carrefour de la Barlad se va deschide in 2020!

Daca, in noiembrie, a rasuflat stirea conform careia reprezentantii Kaufland, Dedeman si Carrefour vor deschide hypermarket-uri in zona Fepa – IRB, din Barlad, iata ca primarul a anuntat, zilele trecute, ca respectivul complex va fi realizat cu siguranta in anul 2020.

In cea mai recenta conferinta de presa sustinuta de primarul Barladului, Dumitru Boros, in speta cea organizata pe 27 ianuarie, edilul sef a enuntat clar, cu subiect si predicat, ca, in anul 2020, colosii Kaufland, Carrefour si Dedeman vor termina investitia ce presupune amenajarea unui complex de hypermarket-uri intre Fepa si IRB. Asta pentru a-i linisti pe localnici ca lucrurile se afla intr-un stadiu avansat si ca nu sunt doar zvonuri.

Anul acesta cred ca vor deveni realitate asteptarile barladenilor in ceea ce priveste realizarea unui complex Dedeman, Carrefour si Kaufland la Barlad. Mai multe informatii nu pot da la acest moment, dar, din discutiile pe care le-am avut, la finele lui 2020, aceasta investitie trebuie sa fie gata. S-a incercat probabil o alta abordare la Barlad. Totusi, oamenii asteapta aceasta investitie si nu numai cei din Barlad, ci si cei care traiesc in Podu Turcului, Targu Bujor si pana la Murgeni, spre Falciu. Este o investitie pe care au realizat-o majoritatea oraselor, numai la Barlad nu avem si cred ca este bine pentru oras sa avem asa ceva, a declarat primarul Boros.

Trebuie spus ca, in a doua parte a lunii noiembrie, edilul sef a facut public faptul ca, pe langa hypermarket-uri Kaufland, Dedeman si Carrefour, se vor realiza si galerii comerciale si parcari si ca se estimeaza crearea a 600 – 800 locuri de munca. Asta dupa ce, in prima parte a lunii noiembrie, pe pagina de internet a primariei a fost publicat un anunt de consultare a populatiei in privinta elaborarii Planului Urbanistic Zonal (PUZ). Concret, SC Rulmenti SA, pe al carei teren va fi amenajat obiectivul, a cerut demararea procesului de informare si consultare a publicului in elaborarea PUZ-ului pentru Galerie comerciala; hypermarket Kaufland si constructii anexe; amenajari exterioare incinta; accese rutiere si pietonale, racorduri utilitati si retele instalatii, bariere acces in strada Republicii nr. 320, Barlad.

Din documentele atasate, rezulta ca hypermarket-ul va fi amenajat in partea de Nord a Barladului, mai exact pe partea dreapta a Bulevardului Republicii, intre Fepa SA Barlad si hala de productie dezafectata Profil II ce apartine SC Rulmenti SA. Proiectul prevede, pe langa hypermarket-ul propriu-zis si parcarea aferenta, si amenajarea unui container ce va servi drept bufet pentru angajati si clienti, o boxa de reciclare, un post trafo, un bazin de rezerva in caz de incendiu, spatii verzi, drumuri si trotuare, accese pietonale si rutiere etc.

13 COMENTARII

    • Esti invidios , sau ce ? Dar tu , la tine acolo de ori unde de ai fi , ai de toate ? Inafara de drumuri neasfaltate , si „minti comuniste” , ce aveti ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.