Primăria Vaslui investește în viitorul copiilor!

După ce, încă de anul trecut, municipalitatea vasluiană a reușit să acceseze fonduri europene în vederea construirii unei noi grădinițe în zona Spitalului Județean de Urgență, proiectul este pus efectiv în practică, fiind deja predat amplasamentul obiectivului către constructori, o asociere a două firme vasluiene. Noua grădiniță va avea 4 săli de clasă și o curte, care va fi amenajată cu spații verzi și zonă de joacă pentru copii. Valoarea proiectului este de 5,3 milioane lei, inclusiv TVA, din care 3,15 milioane lei reprezintă contribuția proprie a Consiliului Local Vaslui.

În urmă cu doi ani, municipalitatea vasluiană depunea în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa Prioritară 4: Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de Investiții 4.4, proiectul „Extinderea infrastructurii pentru educație preșcolară din Municipiul Vaslui – construcția și dotarea unei grădinițe pentru copii în Municipiul Vaslui (strada Ștefan cel Mare)”, cod SMIS 126864. Proiectul, în valoare totală de 5.018.693,36 lei, inclusiv TVA a fost aprobat spre finanțare, cu o valoare eligibilă de 2,149.732,20 lei, restul, aproape 3 milioane de lei, urmând să reprezinte contribuția proprie a beneficiarului. Ulterior, la proiect au intervenit unele modificări, în vederea adaptării la cerințele și normativele actuale pentru asigurarea nevoilor persoanelor cu handicap, dar și cele privind securitatea la incendiu a construcției. În consecință, costul proiectului a crescut cu aproape 280 mii lei, astfel că totalul a ajuns la 5,3 milioane lei, inclusiv TVA, din care 3,15 milioane lei reprezintă contribuția proprie a Consiliului Local al municipiului Vaslui.

Toate procedurile, inclusiv licitația pentru desemnarea excutantului lucrărilor, au fost finalizate, astfel că zilele trecute municipalitatea a predat amplasamentul, situat vizavi de Spitalul Județean de Urgență Vaslui, către executanții lucrării. De față au fost reprezentanții proiectantului, SC SIMPA CONSULT SRL Iași, cei ai constructorului, respectiv asocierea SC SCIR SA Vaslui și SC SMART ELECTRICAL EQUIPMENT SRL Vaslui, dirigintele de șantier, SC ENE PROFITCONS SRL Iași, precum și reprezentanții beneficiarulu, respectiv primarul Vasile Pavăl și managerul de proiect, ing. Cristinel Nechita.

Proiectul “Extinderea infrastructurii pentru educație preșcolară din municipiul Vaslui – construcția și dotarea unei grădinițe pentru copii în municipiul Vaslui”, SMIS 126864, este unul important pentru cetățenii municipiului care locuiesc în zona Spitalului Județean, inclusiv din Cartierul 13 Decembrie, ai căror copii ar putea, peste 2 ani, să beneficieze de cele mai bune condiții de învățământ preșcolar. Valoarea estimată strict a lucrărilor de execuție a clădirii noii grădinițe se ridică la 3.438.331,02 lei fără TVA. Cu acești bani, urmează a de ridica o clădire cu demisol, parter și etaj, având dimensiuni maxime a parterului de 22,65 m x 15,15 m și o înălțime maximă de 9,50 m la coama acoperișului. Noua grădiniță urmează a dispune de 4 săli de clasă și va avea program cu regim prelungit, iar curtea va fi amenajată cu spații verzi, zonă de joacă pentru copii, zone pietonale și zone de parcare. Data de finalizare a perioadei de implementare a proiectului este 31 septembrie 2022, însă sunt speranțe că obictivul va fi dat în folosință chiar mai devreme, la începutul anului școlar 2022 – 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.