Vasluianul Ovidiu Artene va arbitra la Finala UEFA Europa League

Finala UEFA Europa League, dintre echipele Atalanta și Bayer Leverkusen, care va avea loc miercuri, 22 mai 2024, la Dublin, va fi arbitrată de o brigadă românească: István Kovács la centru, iar vasluianul Ovidiu Mihai Artene și Vasile Florin Marinescu pe margine, în vreme ce Cătălin Popa se va afla în camera VAR, drept asistent.

Ovidiu Mihai Artene (primul din stânga)

Au fost anunțați arbitrii care vor oficia finalele celor mai importante competiții inter-cluburi din acest sezon, iar pe listă se află și un vasluian, Ovidiu Mihai Artene, alături de alți trei români.

István Kovács, Ovidiu Mihai Artene și Vasile Florin Marinescu vor arbitra finala UEFA Europa League, dintre Atalanta și Bayer Leverkusen, care va avea loc miercuri, 22 mai 2024, la Dublin, pe când Cătălin Popa se va afla în camera VAR, drept asistent.

Aceasta va fi a doua finală europeană arbitrată de brigada românească, după Finala UEFA Conference League din sezonul 2021-2022.

Cei patru români menționați mai devreme vor fi prezenți și la Campionatul European din această vară, primii trei fiind delegați, în trecut, și la Campionatul Mondial din 2022.

Prin delegarea celor patru, István Kovács, Ovidiu Mihai Artene, Vasile Florin Marinescu și Cătălin Popa, arbitrajul românesc realizează una dintre cele mai mari performanțe.

Ovidiu Artene a intrat în arbitraj în 1996, iar trei ani mai târziu a promovat în corpul arbitrilor de Liga a 3-a. În 2007 devine arbitru asistent în Liga 1. Vasluianul se află din 2013 pe lista FIFA, iar de trei ani are categoria Elite. El se poate lăuda cu meciuri la Cupa Mondială, Campionatul European, cu partide oficiate alături de Istvan Kovacs și Vasile Marinescu în Champions League, unde au arbitrat semifinala dintre Manchester City și Real Madrid, Europa League, dar și cu finala Conference League din acest an, câștigată de AS Roma, scor 1-0 cu Feyenoord Rotterdam.

Datorită evoluțiilor fără cusur, aceștia au arbitrat semifinala de Champions League, dintre Manchester City și Real Madrid, fiind lăudați de o lume întreagă după fluierul de final. Istvan Kovacs împreună cu asistenții Artene și Marinescu au arbitrat și la finala Conference League, dintre Feyernoord și Roma, meci ce s-a disputat pe 25 mai, la Tirana. Cei trei au făcut parte și din lista FIFA a arbitrilor care au oficiat la Cupa Mondială.

Agent șef principal la Penitenciarul din municipiul Vaslui, anul trecut, Ovidiu Artene a fost premiat de ministrul Justiției, Alina Gorghiu, de Ziua lucrătorilor din sistemul administrației penitenciarelor pentru excelență profesională, dedicare, perseverență și îmbunătățirea imaginii publice a sistemului penitenciar românesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.