Bârlad: restanțierii la plata impozitelor, scutiți de plata majorărilor!

Contribuabilii bârlădeni care înregistrează restanțe la plata obligațiilor fiscale către bugetul local beneficiază de anumite facilități dacă își achită datoriile restante până la data de 15 decembrie. Aici intră toate categoriile de plătitori de impozite și taxe locale, respectiv persoanele fizice, persoanele juridice, persoanele fizice autorizate, Întreprinderile Familiale, Întreprinderile Individuale, asociațiile, fundațiile și alte entități de drept privat.

„În conformitate cu prevederile hotărârilor Consiliului Local Municipal Bârlad nr. 206 din 16.07.2020 privind aprobarea procedurii de acordare a unor înlesniri la plată, constand în scutirea de majorări de întârziere aferente obligațiilor fiscale principale cuvenite bugetului local de către persoanele fizice care au calitatea de contribuabili ai bugetului local și nr. 205 din 16.07.2020 privind aprobarea schemei de ajutor de minimis, pentru acordarea scutirilor de la plata majorărilor de întârziere aferente impozitelor și taxelor locale datorate la bugetul local de către persoane juridice, persoane fizice autorizate, Întreprinderi Familiale, Întreprinderi Individuale, asociații, fundații și alte entități de drept privat, cei care înregistrează restanțe la plata impozitelor și taxelor locale beneficiază de scutirea de accesorii / majorări. Măsura se aplică doar în cazul achitării până la data de 15.12.2020 a tuturor creanțelor (datorii restante, inclusiv amenzi) și depunerii documentelor necesare, până la aceeași dată”, precizează reprezentanții Primăriei Bârlad.

Pentru mai multe informații privind condițiile de acordare a înlesnirii la plata impozitelor și taxelor locale, precum și privind conținutul dosarului ce urmează a fi depus, bârlădenii interesați se pot adresa la Camera 34 – (telefon 0235/411.760, interior 131) – persoane juridice sau la Camera 11 – (telefon 0235/411.760, interior 218) – persoane fizice, din cadrul Primăriei Bârlad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.