Atăzi se încheie prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare. Listele elevilor înmatriculați vor fi publicate pe 29 mai

În perioada 14-17 mai urmează să se proceseze, de către Comisia națională de înscriere a copiilor în învățământul primar, cererile-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și să fie repartizați copiii la școala de circumscripție. Apoi, până pe 27 mai are loc procesarea la nivelul unităților de învățământ, pe baza informațiilor din cererile-tip de înscriere și din documentele depuse de părinți, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât la școala de circumscripție, pe locurile rămase libere. A doua etapă de înscriere în învățământul primar este destinată copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ sau nu au participat la prima etapă și va avea loc în perioada 31 mai – 7 iunie.

Prima etapă de înscriere a copiilor la clasa pregătitoare pentru anul școlar 2024-2025 se încheie în data de 14 mai. Au fost disponibile un total de 7.798 de locuri, iar în prima zi de înscrieri au fost depuse aproape 1.200 de dosare.

Potrivit metodologiei, părintele poate opta pentru înscrierea la școala de circumscripție, caz în care copilul este automat înscris, sau pentru o unitate de învățământ din afara circumscripției. În această situație, copilul este înscris în limita locurilor libere și, dacă este cazul, pe baza criteriilor generale și, ulterior, a criteriilor specifice de departajare. Important de precizat că părintele poate solicita, prin bifarea în cererea-tip de înscriere, ca locul la școala de circumscripție să fie rezervat pentru eventualitatea în care copilul nu este înscris la unitatea de învățământ pentru care părintele a făcut opțiunea, din lipsă de locuri libere.

Urmează ca în perioada 14-17 mai să se proceseze, de către Comisia națională de înscriere a copiilor în învățământul primar, cererile-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și să fie repartizați copiii la școala de circumscripție. Mai apoi, până pe 27 mai are loc procesarea la nivelul unităților de învățământ, pe baza informațiilor din cererile-tip de înscriere și din documentele depuse/transmise de părinți/tutorii legal instituiți/reprezentanții legali, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât la școala de circumscripție, pe locurile rămase libere. Admiterea sau respingerea cererilor acestora, la nivelul comisiei de înscriere din unitățile de învățământ, prin aplicarea criteriilor generale și specifice de departajare, și validarea de către consiliul de administrație al unității de învățământ a listei candidaților admiși în această fază.

Listele elevilor înmatriculați și a numărului de locuri rămase libere vor fi afișate la fiecare unitate de învățământ și pe site-ul Inpsectoratului Școlar pe data de 29 mai.

A doua etapă de înscriere în învățământul primar este destinată copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ sau nu au participat la prima etapă și va avea loc în perioada 31 mai – 7 iunie a.c. Părinții vor depune sau transmite cererile-tip de înscriere la secretariatul școlii aflată pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate, iar până pe 21 iunie se va face procesarea cererilor la nivelul unităților de învățământ, aplicându-se procedura specifică elaborată de Inspectoratul Școlar, pe baza criteriilor generale și a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile. Ca etapă finală, la începutul lunii septembrie vor fi centralizate și soluționate de către inspectorat cererile părinților ai căror copii nu au fost încă înscriși în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2024-2025.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.