Campusul Virtual al ISJ se bucură de succes

• Lansat pe 17 martie, Campusul Virtual al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui răspunde unei necesități stringente de formare a elevilor și le asigură comunicarea cu profesorii în această perioadă de restricții, în care cursurile școlare sunt suspendate iar elevii, sfătuiți să stea în casă. Deja, există module de curs accesibile on-line pentru 18 discipline, îmbucurător fiind faptul că tot mai mulți elevi sunt dispuși să-și aprofundeze sau să-și continue pregătirea școlară. Accesul este gratuit și nelimitat, la toate resursele.

„Învață! Formează-te! Explorează! Lumea viitorului îți aparține! Înregistrează-te! Fă-ți un cont gratuit!”, este apelul conducerii ISJ Vaslui, care săptămâna trecută a inaugurat Campusul Virtual în care elevii pot lua contact cu profesorii în vederea continării pregătirii școlare. Instrument conceput ca o soluție gratuită de e-learning oferită elevilor și personalului didactic din județul Vaslui, Campusul permite înregistrarea contului de utilizator, dar și accesul liber la resursele didactice propuse. Practic, aplicația este construită ca un fel de rețea de solicitare, cu camere de chat disponibile, în care fiecare profesor sau școală își are propriul grup de utilizatori, respectiv propriii elevi, atât pentru a le preda sau recapitula materia, cât și pentru a le verifica cunoștiințele, prin teste sau teme. Accesibil la adresa http://nelpae.ro/elearning, Campusul pune deja la dispoziție un mai puțin de 33 de module la 18 discipline școlare pentru diverse nivele, respectiv clasele V – VIII sau liceu, respectiv pentru Informatică și TIC, Limba și literatura română, matematică, fizică, geografie, chimie, biologie, istorie, științe sociale, minorități, arte, învățământ primar, învățământ preșcolar, religie, psihopedagogie specială, tehnologii și chiar educație fizică. Nu trebuie uitate limbile străine, elevii putând în continuare să se perfecționeze la engleză, franceză, germană, italiană, rusă sau spaniolă. În plus, Campusul Virtual pune la dispoziția profesorilor care doresc să țină legătura cu elevii lor, un curs de formare a lectorilor, pentru a le ușura conectarea la această aplicație informatică.

Îmbucurător este faptul că mulți elevi vasluieni aleg această modalitate de petrecere a timpului pe care sunt oricum nevoiți să-l petreacă acasă, cursurile on-line de învățământ primar, de limba franceză, limba și literatura română și, surprinzător, matematică, strângând cei mai mulți vizitatori, în total, aproape 5 mii de elevi accesând aceste module în circa o săptămână de la lansarea site-ului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.