Lucrările la pistele pentru biciclete și trotuarele din Bârlad, pe ultima sută de metri

Lucrările la cel mai ambițios proiect de modernizare a Bârladului, ce include și refacerea Bulevardului Epureanu și a străzii Vasile Pârvan, se apropie de final. Anunțul a fost făcut de reprezentanții municipalității, chiar în minivacanța de Ziua Internațională a Muncii – Paște.

Potrivit acestora, modernizarea trotuarelor de pe Bulevardul Republicii, prin montaj de pavele și realizarea de piste pentru biciclete, pe ambele sensuri a trecut, spre Sud, de Centrul orașului și s-a încheiat în zona Confecții.

„Trotuarele de pe Republicii se aflau într-o avansată stare de degradare. Schimbările sunt acum evidente, în special pe 95% din lungimea Bulevardului Republicii, unde au apărut și primele piste de biciclete. Fiind vorba de o arteră cu trafic pietonal foarte ridicat, trebuia să avem o lucrare unitară care să facă legătura cu toate celelalte străzi cu care se intersectează, de pe stânga și de pe dreapta. Refacerea trotuarelor și amenajarea pistelor vor continua și pe strada Tecuciului, până în zona Peco! În acest fel, asigurăm o mobilitate urbană sporită, atât celor care folosesc bicicletele ca mijloc de deplasare, cât și pietonilor”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

De menționat că lucrările desfășurate la așa-numitul „inel de mobilitate” (Bulevardul Epureanu – Nicolae Bălcescu – Dragoș Vodă – segment Mihai Eminescu – General Vasile Milea – Mihai Viteazu – Colonel Simionescu Sava – Ioan Popescu – Vasile Pârvan) prevăd și refacerea trotuarelor de pe aceste artere. Valoarea proiectului de Mobilitate Urbană (reabilitare străzi și trotuare, autobuze electrice și construire autobază) depășește valoarea de 18,4 milioane euro.

7 COMENTARII

  1. Ce facem cu străzile pe care mai mult de jumătate din acest oraș sunt în condiții dezastruoase, două cartiere în special Munteni și Podeni mai presus de toate. Fericiți cei care se află în cartierul Deal, în Centru și în alte zone unde au avut norocul să aibă drumuri mai bune. Multumim domnule Boros ca ne-ati lasat deoparte…..

  2. Pasajul pentru bicicletele lui Boroș ? Nu bicicletele pe canalele păcii dintre limbă neagră și cealaltă Nimeni și nimic nu îi oprește pe oameni să circule pe trotoar!!! Ați auzit hoților de fonduri europene??? Vine acușica verificarea cheltuielilor și predarea lucrărilor ! să plătească vinovații de sa le sara mucii!!!!!!!

  3. Bine că sint nevăzători numai pe bl. Republicii. Pe bl. Epureanu majoritatea oamenilor Sint nemulțumiți de trotuare că Sint prea late și soseaua e prea îngustă.Un vecin chiar zicea că poți trece cu tirul pe ele. Au tăiat toți copacii și nu au pus alții . Nu au pus pavaj pina la ușă blocurilor. Daca am întrebat pe șefii care puneau au zis că așa e proiectul și trebui să îl respecte și văd și ei că e urit.

  4. Mulțumim că ați făcut piste de biciclete pe bl.Republicii.Daca nu erau nu puteau pietonii sa circule pe pavajul in dungi care este pus mai ales daca ai tocuri.Numai pe pista de biciclete circula toți pietonii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.