Faci curățenie, primești bani! Campania „Orașe curate” ajunge la Negrești

De mâine până sâmbătă, negreștenii se pot debarasa de echipamentele electrice uzate contra unei sume de 0,5 lei pe kg.

Campania „Orașe curate” ajunge mâine în orașul Negrești. Astfel, în perioada 19-21 mai 2022, negreștenii se vor putea debarasa de deșeurile electrice și electronice contra unei sume de 0,5 lei pentru un kilogram. „Pentru echipamentele predate se primește garantat un premiu. În cazul echipamentelor voluminoase se poate solicita ridicarea de la domiciuliu prin apelarea numărului de telefon”, anunță Primăria orașului Negrești.  

„Campaniile ECOTIC „Orașe Curate” și „Comune Curate” au ca scop informarea cetățenilor despre importanța colectării separate a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a deșeurilor de baterii și acumulatori dar și colectarea propriu-zisă a acestor tipuri de deșeuri, în mediul rural și urban. Importanța colectării separate ne-a încurajat să organizăm astfel de campanii pentru a fi mai aproape de oameni și de a le arăta: cum este bine sa procedam, ce se întâmplă cu deșeul predat, cum ajutăm astfel la protecția mediului”, spun organizatorii.

Potrivit acestora, mecanismul acestor campanii este unul în favoarea cetățeanului și a mediului, prin aceea că persoanele care predau fie primesc un premiu instant, fie un voucher la predarea unei cantități de deșeuri și posibilitatea de participare la tombola cu premii. „Mediul înconjurător nu mai are de suferit de pe urma deșeurilor aruncate necorespunzător, scurgerea substanțelor periculoase/toxice în natură și implicit pierderea materiilor prime importante care pot fi refolosite în producerea altor echipamente noi”, mai spun cei de la Ecotic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.