Castigtorii concursului Educatie rutier – Educatie pentru viat

La sfrsitul sptmnii trecute, pentru a marca Ziua International a Copilului, elevii mai multor unitti de nvtmnt din judet au participat la mai multe ntreceri, n care si-au demonstrat cunostintele rutiere.

La Scoala Gimnazial „Dimitrie Cantemir” din municipiul Vaslui a avut loc etapa judetean a concursului „Educatie Rutier – Educatie pentru Viat”, organizat de Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean. In acest an, la concurs au participat patru unitti scolare gimnaziale si patru unitti scolare liceale din judetul Vaslui, reprezentate de echipaje compuse din cate doi elevi. Copiii au avut de parcurs patru probe, dintre care trei practice si una teoretic. Astfel, elevii de gimnaziu au participat la dou probe practice, parcurgand un traseu de indemanare cu bicicleta in poligon si un altul prin care au demonstrat respectarea regulilor de circulatie in parcul scoal. Liceenii au participat la alte dou probe: una teoretic, in vederea verificrii cunostintelor in domeniul rutier pe baz de chestionar, si proba de arbitraj, in vederea identificrii abaterilor de la respectarea regulilor de circulatie de ctre biciclisti in parcul scoal. Concurentii au fost sustinuti de ACR – filiala Vaslui, care, alturi de organizatori, le-au oferit premii constand in diplome, hrti si pliante. Clasamentul la proba in poligon a fost: Locul I: Iancu Iosif, elev al Scolii gimnaziale „Dimitrie Cantemir” Vaslui; Locul II: Branici Teodor, elev al Scolii gimnaziale „Mihail Sadoveanu” Husi; Locul III: Ciobanu Andrei, elev al Scolii gimnaziale „Mihai David” Negresti, si Dragomir Ionut, elev al Scolii gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” Barlad. Cei mai buni la proba de cunoastere a regulilor de circulatie in „parcul scoal” au fost: Locul I: Iftode Stefania, elev a Scolii gimnaziale „Dimitrie Cantemir” Vaslui; Locul II: Psric Cosmin, elev al Scolii gimnaziale „Mihail Sadoveanu” Husi; Locul III: Constantinescu Ianis, elev al Scolii gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” Barlad, si Hanceanu Patricia, elev al Scolii gimnaziale „Mihai David” Negresti. Proba de arbitraj a avut urmtorul clasament: Locul I: Creang Corina, elev a Liceului „Ioan Popescu” Barlad; Locul II: Codrianu Alexandru, elev al Liceului „Emil Racovit” Vaslui; Locul III: Neagu Florin, elev al Liceului „Cuza Vod” Husi, si Cerntescu Bogdan, elev al Liceului „Nicolae Iorga” Negresti. Cele mai multe puncte la proba de chestionar au obtinut: Locul I: Munteanu Andi, elev al Liceului „Emil Racovit” Vaslui; Locul II: Toma Miruna, elev al Liceului „Ioan Popescu” Barlad; Locul III: Ungureanu Florin, elev al Liceului „Nicolae Iorga” Negresti, si Trofin Radu Ionut, elev al Liceului „Cuza Vod” Husi. Tn luna iulie, se va desfsura faza national a concursului „Educatie Rutier – Educatie pentru Viat”, la care judetul Vaslui va fi reprezentat de echipajul format din elevii Scolii gimnaziale „Dimitrie Cantemir” Vaslui si Liceului „Emil Racovit” Vaslui.

Cupa 1 Iunie la ciclism

O alt activitate destinat elevilor s-a desfsurat la Sala Sporturilor din municipiul Vaslui. Elevi de la scolile gimnaziale din municipiul Vaslui si din comunele arondate au participat la intrecerea „CUPA 1 IUNIE” la ciclism. Activitatea a fost organizat de Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui, Directia pentru Sport si Tineret Vaslui si Scoala Gimnazial „Dimitrie Cantemir” din municipiul Vaslui. Castigtorii au primit diplome si medalii. Aceste competitii sunt organizate in scopul formrii comportamentului rutier responsabil, care s conduc la prevenirea producerii accidentelor de circulatie in randul elevilor din invtmantul preuni – versitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.