Negreșteni reținuți de polițiști pentru cămătă și șantaj

Trei negreșteni, cu vârste între 21 și 54 de ani, au fost reținuți de polițiști după ce au putut proba că din 2021 acordau sume de bani ca împrumut cerând dobânzi de până la 100%, amenințând cu violența pe cei care nu restituiau banii la timp și în condițiile lor.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Negrești au reţinut 3 bărbați, cu vârste între de 21 și 54 de ani, din Negrești, care sunt cercetați sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de camătă și șantaj.

„În urma cercetărilor efetuate, polițiștii au stabilit faptul că, în perioada 2021-2024, bărbații cercetați acordau sume de bani cu titlu de împrumut, fără a fi autorizați, percepând dobânzi ilegale de până la 100% din valoarea împrumuturilor. Mai mult, aceștia recurgeau la șantaj, amenințând cu acte de violență pentru nerestituirea banilor în termenul stabilit”, a transmis Inpectoratul de Poliției Județean Vaslui.

Vineri, 10 mai 2024, polițiștii au pus în executare trei mandate de percheziție la domiciliile lor din orașul Negrești, fiind indisponibilizate mai multe arme albe și sume de bani, în valoare de peste 26.000 de lei. În aceeași zi, ca urmare a administrării probatoriului, polițiștii din Negrești au luat față de persoanele cercetate măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore.

A doua zi, bărbații au fost prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Vaslui, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, care a dispus măsura preventivă a arestării preventive pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.