Spitalul Beldiman Brlad a absorbit tot personalul Spitalului de Copii

ncepnd de luni, toti angajatii fostului Spital de Copii Sfntul Nicolae Brlad vor figura ca salariati ai Spitalului de Urgent Elena Beldiman Brlad. Consiliul Local s-a ntrunit deja n sedint de ndat si a aprobat noua structur organizatoric, nu nainte ns de a transforma unele posturi n cu totul altceva. Dac majoritatea celor preluati sunt fericiti c nu trebuie s-si caute locuri de munc la alte spitale, cinci dintre ei se pot considera de-a dreptul ghinionisti. Pentru c la Spitalul Beldiman nu existau posturi corespondente vacante, un farmacist, trei asistenti medicali si un tehnician au fost retrogradati si vor munci ca operator calculator, registratori medicali si, respectiv, fochist. Evident, si salariile vor fi pe msur.

Dup o ndelung asteptare, joi dup-amiaz, n al XII-lea ceas, a venit si avizul Ministerului Snttii referitor la structura organizatoric a Spitalului de Urgent Elena Beldiman Brlad dup comasarea Spitalului de Copii Sfntul Nicolae. Desi se vehicula c vreo 5 sau 6 angajati TESA de la Sfntul Nicolae nu si vor gsi locul la Beldiman si c vor cuta pe la alte spitale, lucrurile nu stau deloc asa. ntreg personalul a fost absorbit de spitalul mam, ns cu o chichit. Cteva posturi au fost desfiintate si renfiintate n cadrul acelorasi compartimente, ns pe nivele ceva mai joase. Mai exact, un post de farmacist primar din cadrul Farmaciei s-a transformat ntr-unul de operator calculator, trei posturi de asistenti medicali de la Neonatologie Patologic sunt acum trei posturi de registratori medicali, iar unul de tehnician RSTVI II din cadrul TESA a devenit un post de fochist n Compartimentul ntretinere a Spitalului de Copii. Aceste schimbri au primit deja avizul consilierilor locali, care s-au ntrunit ntr-o sedint de ndat, joi dup-amiaz, de la ora 18.00
Cele cinci posturi au fost desfiintate pentru c nu-si gseau corespondentul la noi. Ca s nu fie nevoiti s-si caute un loc de munc n alte spitale din judet sau chiar n alte judete, a trebuit s se implice comunitatea local. n acest fel, au fost preluati la noi, pe posturi asemntoare. Pn la acest moment (vineri, ora 13.00, n.r.), 99% din salariati au acceptat. Noi le-am oferit o solutie, dar ei o pot accepta sau pot cuta slujbe n alte spitale dac aici nu le convine. Acum putem spune c avem un spital reorganizat, n noua structur figurnd si Pavilionul de Pediatrie, cu dou sectii de pediatrie (Ambulator si Spitalizare continu, n.r.), ne-a spus medicul Gabriela Danis, directorul medical al Spitalului de Urgent Elena Beldiman.
Potrivit acesteia, n cadrul Sectiei de Pediatrie II vor functiona si compartimentele Neurologie Pediatric, Psihiatrie Pediatric si Recuperare Neuro-motorie. Adic la fel ca si pn acum. O noutate absolut const n faptul c salariatii de la Spltorie si Blocul Alimentar nu vor mai fi angajati ai spitalului, deci, practic, nu vor mai fi bugetari. Cum aceste servicii sunt externalizate si angajatii Spltoriei si a Blocului Alimentar de la Spitalul Beldiman si primesc salariile de la firmele ce le-au concesionat, la fel se va ntmpla si n cazul celor de la Spitalul de Copii.

Managerul s-a transformat n sef de sectie

Pentru c Spitalul de Copii a fost cel care si-a pierdut personalitatea si a fost comasat cu Spitalul de Urgent Elena Beldiman, era si normal ca functiile de conducere de aici s dispar. Astfel, functia de manager detinut de medicul Magdalena Cozma a disprut, iar ocupanta a devenit seful Sectiei de Pediatrie II. Aceasta nu l-a detronat pe medicul Florin Popa, care figura ca sef de sectie pn acum, ci doar i-a devenit egal. Doctorul Popa va ocupa n continuare aceast functie, dar pentru Sectia de Pediatrie I. Ct despre directorul medical, respectiv medicul Gabriela Vicol, aceasta va renunta la munca de birou si va continua s profeseze doar n calitate de pediatru. Adic asa cum si dorea si n urm cu cteva luni, cnd s-a nscris la concursul de director medical doar pentru c nu mai exista alt doritor. Nu n ultimul rnd, si functia de director financiar-contabil va disprea.
Prin noul stat de functii ce se va finaliza n circa o lun, probabil c se va crea un post de economist pentru Emilia Popa, care pn acum era director financiar-contabil, a completat medicul Gabriela Danis.
De mentionat c, acum, dup reorganizare, spitalul dispune de 784 de paturi, din care 105 sunt n Pavilionul de Pediatrie.

1 COMENTARIU

  1. este inexact dna dir. medical . mai multe posturi sau transformat in ,,altceva” decat pregatirea salariatilor.dezinformati sau nu sunteti complet informata. la necazul pe care il ai nu ar fi cazul sa dai cu batul in balta.

    pt. tehnician asta este postul adevarat si adecvat pregatirii lui-adica fochist. sa puna mana pe munca sa nu umble cu minciuni si codoseli acest individ lipsit de scrupule care afost informatorul dr. cozma

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.