Copil de 10 ani, necat n lacul Prodana

Tragedie de neimaginat la marginea Brladului. n timp ce se afla la scldat n lacul Prodana, Andrei C., un biat de 10 ani, din localitate, a intrat n ap s se scalde si nu a mai iesit. Degeaba s-a strduit echipajul medical de pe Ambulant s-l readuc la viat, copilul nu a mai putut fi salvat.

Durere fr margini pentru o familie din Brlad. Biatul lor, Andrei C., n vrst de numai 10 ani, a plecat s se scalde mpreun cu un frate mai mic si nc un prieten, dar nu s-a mai ntors viu acas. Tragedia s-a petrecut vineri, n jurul orei 18.30, n lacul Prodana. Cei trei bieti au intrat n ap, fr a tine cont de faptul c niciunul dintre ei nu stia s noate si c ar putea fi periculos. Mai ales c lacul Prodana este cunoscut pentru fundul foarte mlos si greu de traversat, dar si pentru c a mai luat tribut si alti tineri n trecut. Cnd au vzut c au trecut cteva minute si Andrei nu mai revine la suprafat, ceilalti doi bieti s-au speriat si au sunat imediat la numrul de urgent 112 pentru a chema ajutoare.
Apelul a fost primit la ora 18.29 si, n cinci minute, nou subofiteri de la Detasamentul de Pompieri Brlad, mprtiti n dou echipaje, erau deja la fata locului. Acestia au fost coordonati de locotenent Cristian Lctusu, comandantul Detasamentului, si au intervenit cu dou brci. Din pcate, biatul a fost gsit abia la ora 19.34, la o distant de 10 metri de mal si o adncime de 2,5 metri, ne-a declarat locotenent Alina Poian, purttorul de cuvnt al Inspectoratului pentru Situatii de Urgent Vaslui.
Dup ce micutul a fost adus pe mal, stafeta a fost preluat de echipajul de pe Ambulanta sosit la interventie. Desi l-au resuscitat mai bine de o or, ambulantierii au fost nevoiti s se dea btuti si s pronunte decesul. Prodana a mai luat o viat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.