Deja-vu: numai brladeni la olimpiada nationala de astronomie

Ca si anul trecut, si n 2011, judetul Vaslui va fi reprezentat la faza national a olimpiadei de astronomie numai de elevi din Brlad. Este vorba despre sapte tineri, sase seniori si un junior, toti de la Colegiul National Gheorghe Rosca Codreanu. Printre ei se afl si Tiberiu Micu, Emil-George Mocanu si Lucian Stan, care, la etapa national din 2010, au obtinut mentiuni.

Dup aproape trei sptmni, au fost fcute publice rezultatele la olimpiada judetean de astronomie desfsurat la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Brlad, pe data de 5 martie. Si asta deoarece, Ministerul Educatiei nc nu trimisese n teritoriu dispozit ia legat de numrul de locuri alocate fiecrui judet pentru elevii calificati mai departe. La faza judetean au participat 60 de seniori (IX-XII) si 8 juniori (clasele VI-VIII), majoritatea din scolile si liceele din Brlad si doar ctiva de la Scoala nr. 9 Vaslui. Multi dintre concurenti sunt membri ai Asociatiei Astronomice „Sirius” Brlad si s-au mai ntrecut n ale astronomiei si n 2010. ns, conform metodologiei, doar primii sapte clasati din judet s-au calificat pentru etapa national a olimpiadei. Si toti nvat la Colegiul National „Gheoghe Rosca Codreanu” Brlad. Astfel, la juniori, doar Ovidiu Popa (clasa a VII-a) va reprezenta judetul la competitia de la Baia Mare. La categoria seniorilor, Tiberiu Micu (clasa a IX), Camelia Srbu (clasa a X-a), Cosmin Lupu (clasa a X-a), Cristian Soitu (clasa a XII-a), Emil- George Mocanu (clasa a XII-a) si Lucian Stan (clasa a XII-a) se vor ntrece n ale astronomiei cu elevii din celelalte judete. „Ne asteptam ca n acest an s avem mai multe locuri pentru faza national. ns, au aprut unele judete care pn acum nu au participat la aceast olimpiad si Ministerul a luat de la noi si alte cteva judete pentru a le da si lor. Sper, totusi, ca elevii calificati s obtin rezultate ct mai bune, poate chiar un loc n lotul pentru olimpiada international”, ne-a spus profesor Catalin Ignat, inspector scolar pentru disciplinele fizic-chimie. Emil-George Mocanu este pregtit la Centrul de Excelent pentru Astronomie de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” sub ndrumarea profesorului Ioan Adam. Ceilalti sase sunt coordonat i de profesorii Mirela Petrea, Ctlin Anghelut, Augustin Tomescu si Mihai Chetraru, toti din cadrul Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu”. Toti cei care au trecut n etapa urmtoare vor trebui s fac fat cu brio att la proba teoretic si cea practic, ct si la proba observational, faz programat pentru vacanta de Paste, adic ntre 18-21 aprilie, la Baia Mare, judetul Maramures. De mentionat c, n 2010, Tiberiu Micu, Emil-George Mocanu si Lucian Stan s-au ntors de la faza national desfsurat la Suceava cu cte o mentiune.

3 COMENTARII

  1. pentru umilitul: sunt din Barlad si ma mandresc cu faptul ca numai barladeni vor merge la nationala. iar titlul reflecta ca si in 2010 s-a intamplat acelasi lucru, cu deosebirea ca erau 8 elevi calificati. daca ti se pare tendentios, cred ca nu ai citit articolul pe care l-am scris eu. si daca nu stii ce inseamna „Deja-vu”, cauta in dictionar, nu critica aiurea!

  2. Din toata fizica existenta in momentul actual, doar capitolul astronomie (care de fapt nu se studiaza decat sub forma unui optional mai mic decat un hobby!) elevii atat au reusit sa indrageasca! Pe cand o astrologie ”a la mamaOmida”? Nu cumva elevii doresc numai fructe exotice? Unde sunt celelalte aplicatii mai pamantene ale fizicii, ori ”le-au fumat” plictisindu-se de ele? Ar cam fi momentul sa coboram macar cu picioarele pe pamant, maine poimaine vom face un concurs de esperando!

  3. Felicitari! Dar cred ca titlul acestui articol, este tendentios. Adriana Cristina Susnea, ai face bine sa-ti revizuiesti vocabularul. Am stiut mereu ca bati campii dar de acum, te intreci cu gluma si din cate am reusit sa observ, chiar iti place sa aduci ofense. Cand mai scrii un articol, incearca sa si gandesti, da ? Hai ca nu e greu. Iar daca nu esti in masura, da-ti demisia. Sunt niste sfaturi, demne de luat in seama!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.