Doi atleți CSS Bârlad, argint și bronz la Concursul internațional „Moldovan Youth Challenge 2024”

Cei doi sportivi legitimați la CSS Bârlad care, sâmbătă, au alergat la Concursul internațional „Moldovan Youth Challenge 2024”, desfășurat în Republica Moldova, au urcat pe podium. Flavius-Iustin Cazacu a cucerit argintul în proba de 800 metri, în timp ce Denis-Gheorghe Tășchină a obținut bronzul în aceeași probă.

Rezultate extraordinare obținute sâmbătă, 4 mai, la competiția sportivă internațională „Moldovan Youth Challenge 2024”, din Republica Moldova, de către cei doi atleți legitimați la secția de Atletism din cadrul Clubului Sportiv Școlar (CSS) Bârlad. Competiția sportivă a fost organizată pe stadionul Dinamo din Chișinău și s-a adresat sportivilor din categoria de vârstă Juniori 2 (U18), născuți în anii 2007-2008. În total, au luat parte câteva sute de atleți din Georgia, Bulgaria, Armenia, România, Ucraina și țara gazdă.

Din delegația României, destul de redusă, au făcut parte și sportivii Flavius-Iustin Cazacu și Denis-Gheorghe Tășchină, antrenați de profesorul Lucian Bolgar, care i-a și însoțit la Chișinău. Aceștia au fost selecționați să ia parte la concurs grație performanțelor obținute la proba lor favorită de la competițiile naționale desfășurate în această primăvară.

Astfel, Flavius Cazacu a alergat în proba de 800 metri, reușind să-i întreacă pe aproape toți adversarii săi și să se claseze pe locul II. Grație timpului de 1:55.90, cu care a obținut medalia de argint, sportivul a urcat pe cea de-a doua treaptă a podiumului.

De altfel, acest timp este și noul său record personal. Însă, de departe cel mai important este faptul că același timp i-a adus îndeplinirea baremului pentru Campionatul European U18, ce va avea loc în iulie, în Slovacia, performanță realizată chiar în ziua în care a împlinit 17 ani.

Acesta a fost urmat, „la mustață” de colegul său Denis Tășchină, care s-a clasat pe locul III, obținând medalia de bronz cu timpul 2:02.38, iar aurul a ajuns la moldoveanul Stanislav Ghereg (aur, timp 1:55.78).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.