Candidatul AUR Ionel Sandu, atac electoral la PSD „cu materialul clientului”: „Vă prezint aceste glumițe, aceste programe politice. Minciuni electorale!”

Candidatul AUR la Primăria municipiului Vaslui s-a declarat în măsură să răspundă la întrebarea „de ce noi, vasluienii, suntem pe ultimul loc în România și Uniunea Europeană”. În cadrul unei conferințe de presă, omul de afaceri Ionel Sandu a arătat pliantele electorale ale actualului primar PSD, Vasile Pavăl, din campaniile electorale din anii 2016 și 2020 demonstrând că o proporție infimă dintre promisiunile electorale ale acestuia s-au materializat.

„Am venit, astăzi, cu un răspuns la o întrebare: De ce noi, vasluienii, suntem pe uitimul loc în România și în Uniunea Europeană? Răspunsul l-am primit atunci când am discutat cu un domn mai în vârstă, care a venit la mine la birou și mi-a înaintat două programe politice ale primarului PSD, din ultimii 8 ani,, 2016-2020 și 2020-2024. Două programe politice, care mi-au răspuns la această întrebare”, a spus Ionel Sandu, candidatul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) la funcția de primar al municipiului Vaslui, în cadrul unei conferințe de presă, asemuind cele două pliante cu almanahurile din perioada comunistă care conțineau diverse glumițe și caricaturi care înveseleau. „Pot să vă prezint și eu, astăzi, astfel de glumițe, aceste programe politice. Minciuni electorale!”, a spus Ionel Sandu.

„Vă rog să spicuim din ele, ca să vedeți că 70% din aceste promisiuni nu sunt îndeplinite nici după 8 ani de zile. Nu mai spun de cei 34 de ani pe care Vasluiul i-a pierdut. Nu mai amintesc de atâția ani, o viață de om în câmpul muncii, pierduți în van. Să spicuim dintr-un astfel de almanah al zilelor noastre, cel din perioada 2020-2024. La „Proiecte cu finanțare guvernamentală”, la fel cum este scris și în proiectul 2016-2020: „Realizarea variantelor de ocolire a municipiului Vaslui”. Știm bine, abia acum câteva săptămâni au început lucrările la variantă, după 8 ani. „Construirea Bazinului Olimpic de înot”. Este doar fundația făcută, cine știe ce va fi mai departe. „Construire Cămin pentru Persoane Vârstnice”, „Construire Pasaj Crucea Gării”, „Construire Pasaj Suprateran pentru asigurarea legăturii între municipiul Vaslui și municipiul Bacău”, în zona bariera CFR, „Amenajare de parcări supraterane și subterane”, „Reabilitarea străzilor din Moara Grecilor” nu s-a făcut. „Amenajare spațiu laborator analize medicale…””, a spus candidatul AUR subliniind nerealizările mandatelor de primar ale omului PSD.

„Să vedem ce s-a promis și pe partea economică locuitorilor municipiului Vaslui: „Construirea unui pavilion expozițional, pentru organizarea de târguri, expoziții și diverse manifestări”, „Amenajarea unor sere”. Nu le-am amenajat, după cum știți, le-am stricat. „Amenajarea de stații de încărcare electrice”, în municipiul Vaslui. „Construirea unui parc tehnologic”, deci locuri de muncă, de care avem nevoie atâția și atâția ani. La „Cultură”, citim despre „Construirea unui monument dedicat Eroilor Revoluției din 1989”. Nu am știință de așa ceva. „Construirea unei Săli Polivalente cu 2.500 de locuri”. Nimic. „Amenejarea unui Centru Multifuncțional pentru Tineri”, „Amenajarea și reconversiei albiei vechi a pârâului Vasluieț”…

Sunt multe povestioare din acestea vesele, în aceste programe politice, dar povestioarele acestea ne-au adus pe ultimul loc în țară și în Uniunea Europeană. Doar minciuni electorale! Eu nu am să merg pe minciuni electorale, nu am să-mi iau nu știu ce echipă, care să-mi spună ce trebuie să fac, eu știu ce am de făcut dacă ajung la primărie, pentru că știu perfect despre ceea ce se întâmplă în municipiul Vaslui. Am trăit și trăiesc zilnic toate situațiile din oraș, sunt printre oameni și știu problemele lor”, a spus Ionel Sandu. 

„Nu voi plăti o firmă, care să-mi facă mie campanie electorală. Cu ce pot veni la Vaslui? Cu minciuni, cu promisiuni, doar-doar vor mai câștiga un mandat. Am informații cum că o parte dintre colegii care candidează la Primăria Municipiului Vaslui și-au angajat deja astfel de firme. Eu prefer ca banii care ar trebui plătiți către astfel de firme să-i dau către copii, să ajut în învățământ, în proiecte sociale, oricui are nevoie de un ajutor. Nu voi investi în firme care să-mi spună ce să fac și să-mi explice încotro se îndreaptă Vasluiul în următorii ani. Eu știu foarte bine ce trebuie făcut pentru Vaslui, știu foarte bine încotro trebuie să merg, de asta am acceptat candidatura, nefiind om politic, nefiind un mare orator sau un mare specialist. Sunt un om dintre dumneavoastră, dragi vasluieni, sunt un om practic, un om care după 28 de ani am ajuns să dau locuri de muncă la sute de oameni, la firma mea. Nu mă pretind a fi un intelectual, nu mă pretind a fi atotștiutor, sunt un practic, care cunosc problemele și care va face totul pentru ca Vasluiul să meargă înainte”, a mai spus candidatul AUR Ionel Sandu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.