„Promoție” în timp de pandemie: parc de joacă în Bârlad, cu 5 miliarde de lei!

• Din cauza pandemiei de COVID-19, care a dat peste cap tot mapamondul, nu știm sigur când vor avea loc alegerile locale, însă un lucru se știe cu certitudine: la Bârlad a început campania electorală! Prin intermediul paginii de socializare, primarul liberal al Bârladului, care aspiră la un nou mandat în fruntea orașului, își laudă de zor investițiile în curs de execuție și pe cele finalizate. Una dintre mărețele realizări pentru care a „uitat” să facă publică valoarea este un loc de joacă nou înființat într-un cartier de case, cu puțini copii, ce a costat puțin sub 500.000 lei, adică cinci miliarde lei vechi.

Cum, de circa două luni, au fost interzise activitățile publice, inclusiv conferințele de presă, dar primarul Bârladului, liberalul Dumitru Boroș, nu a vrut să piardă contactul cu cetățenii, acesta a recurs la metoda practicată de toată lumea: s-a transformat într-un adevărat internaut. În acest fel, își laudă proiectele începute și pe cele terminate recent prin intermediul paginii de socializare, creându-și chiar propriul grup pe facebook, în care își poate face campanie electorală cât cuprinde. Evident, pe banii de la bugetul local și cu avizul consilierilor PSD, fără de care nu și-ar putea trece proiectele de hotărâre, întrucât se bazează numai pe nouă consilieri PNL.

Și, în ciuda faptului că pandemia a „mutat” alegerile locale din iunie înspre sfârșitul anului, cel mai probabil spre finele lui septembrie – începutul lui octombrie, Boroș a început deja campania. Una dintre cele mai recente investiții pe care le-a făcut publice în cursul săptămânii trecute, fără însă a menționa și valoarea lucrărilor executate, așa cum obișnuiește în general, se referă la înființarea celui de-al doilea loc de joacă pentru copii din oraș. Este vorba despre un parc de joacă amenajat pe strada Constantin Costache, în cartierul Deal II, la care vor avea acces destul de puțini copii, fiind vorba de un cartier de case. Potrivit postării de pe facebook a primarului, parcul a fost construit din temelii ca cel mai modern din Bârlad și dispune de echipamente de joacă de ultimă generație, atât pentru micuți, cât și pentru adolescenți și seniori.

După cum se arată în hotărârea aprobată de consilierii locali în octombrie 2019, obiectivul se întinde pe o suprafață de 1.042 metri pătrați, dispune de o pistă de alergare pentru copii și spații verzi pentru relaxare pentru părinți, iar valoarea totală estimată a lucrărilor se ridică la 485.175,04 lei cu TVA. Dacă, în alte ocazii, se făceau economii, de această dată, valoarea estimată în toamnă „bate” cu valoarea lucrărilor executate, după cum ne-au precizat reprezentanții primăriei. Ca și în cazul celorlalte pacuri de joacă modernizate în anii 2018-2019 în oraș, lucrările au fost realizate de firma SC Dupex SRL Sebeș, județul Alba. Cu diferența că, de această dată, lucrările au costat enorm. Lucru observat, de altfel, și de președintele PSD Bârlad, Adrian Solomon, care a atras atenția într-o conferință de presă organizată în urmă cu ceva timp că locul de joacă de pe Constantin Costache este mult prea scump, la aproape cinci miliarde de lei vechi.

Asta în condițiile în care, spre finele lui octombrie 2019, tot printr-un comunicat de presă postat pe facebook, Boroș anunța că, pentru modernizarea a două parcuri de joacă din Parcul „Victor Ion Popa” (spre Crolux), respectiv la Nord de Școala Gimnazială „Episcop Iacov Antonovici”, și pentru înființarea unui nou în incinta Grădinii Publice, s-a cheltuit de la bugetul local circa 150.000 lei cu TVA.

1 COMENTARIU

  1. De ce sunteți ticăloși? Vedeți doar primarul că este în campanie electorală? Pe Solomon și nea Titi nu-i vedeți cum merg pe la porți, în plină pandemie și stare de urgență, vezi Doamne sa ducă tablete copiilor nevoiași. Sunt nevoiași din cauza lor,ei și PSD ul au adus copiii în această situație! Urât e sa fii în presă și să fii vândut!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.