La Politie, cu bte si cutite la purttor!

batausi_spitalMembrii unuia din cele dou clanuri de romi care s-au ncierat, acum dou zile, ntr-un salon din Spitalul din Brlad s-au mai ales cu un dosar penal, dup o ntmplare demn de Cascadorii rsului. Este vorba de membrii clanului din Murgeni, format din cel putin 12 persoane, care, de team s nu le fie agresat ruda internat n spital, au mers la Politie pentru a face o reclamatie n acest sens. Numai c, surpriz: n masinile cu care veniser la politie s-au gsit dou cutite si 12 bte de dimensiuni considerabile. Cei care se pregtiser ca de rzboi au ncercat s fug, ns au fost blocati n parcarea Politiei, dup o interventie spectaculoas a politistilor si jandarmilor.

Cearta dintre clanurile din Barlad si Murgeni, izbucnit acum dou zile intr-un salon al Sectiei de Chirurgie a Spitalului „Elena Beldiman” Barlad, a continuat si ieri, cu un nou episod. Initial, o femeie din Murgeni, care se afla in policlinica spitalului, a reclamat la 112 c se teme pentru siguranta ei si a rudei internate. Imediat, la fata locului s-au deplasat mai multi politisti si jandarmi, ins au constatat c nu exist niciun pericol ca scandalul s continue in unitatea medical. ntre timp, la sediul Politiei Barlad au poposit dou furgonete din care au coborat cel putin 12 romi din Murgeni, care, chipurile, ar fi mers s reclame acelasi lucru. Numai c vigilenta unor oameni ai legii le-a cam incurcat planurile celor din Murgeni. ntr-una din masinile cu care veniser la Politie s-a observat initial o bat de dimensiunile unei cozi de lopat. Ulterior, cativa romi au incercat s se descotoroseasc si de alte obiecte similare, pe care le ascuseser prin autoturisme. Cand si-au dat seama c nu e tocmai indicat s mergi la sediul politiei inarmati pan in dinti, romii au incercat s plece in tromb cu masinile. A urmat o actiune prompt a oamenilor legii care, ajutati de jandarmi, au reusit s blocheze in parcare cele dou masini. La perchezitia autoturismelor, alt surpriz: 12 bate (de dimensiunile unor cozi de lopat) si dou cutite. Evident, toate persoanele au fost poftite s ii insoteasc pe politisti doar cativa pasi, cat era pan in sediul institutiei. La ora inchiderii editiei, audierile celor 12 adulti inc mai continuau, ins cert este c, potrivit spuselor comisarului Mihaela Straub, purttorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, romii din Murgeni s-au mai ales cu un dosar penal. De aceast dat, pentru tulburarea ordinii si linistii publice. Unii politisti glumeau si spuneau c persoanele ar fi putut fi chiar acuzate si de… furt de material lemnos! Atat de multe bate aveau la ei! „Grupul era format din brbati si femei, originari toti din Murgeni, care au declarat c au venit la sediul Politiei Barlad pentru a reclama c se tem c ruda lor internat in spital ar putea fi agresat. Cercetrile ulterioare au stabilit c nu exist acest pericol, numai c, la perchezitia masinilor cu care veniser la Politie, sau descoperit mai multe arme albe, motiv pentru care, in cauz, a mai fost intocmit un dosar penal, cercetrile fiind continuate de colegi sub aspectul comiterii infractiunii de tulburare a ordinii si linistii publice”, ne-a declatat comisar Mihaela Straub.

Nici bulibasa nu i-a putut stapni!

Avand deja dou dosare penale pe numele lor, cel mai probabil se va decide conexarea lor, fiind vorba practic de aceleasi persoane care au svarsit faptele. Ciudat este c romii din Murgeni au venit, ieri, la Barlad inarmati pan in dinti chiar si in conditiile in care, acum dou zile, imediat dup consumarea conflictului din spital, politistii au apelat si la o „arm secret”: a fost chemat la politie insusi bulibasa romilor din Murgeni. Acesta a promis c isi va linisti supusii, cel putin pan la finalizarea cercetrilor. Dup cum s-a observat, nu a avut niciun succes. Reamintim c, in dup-amiaza zilei de marti, 2 iunie, intr-unul din saloanele Sectiei Chirurgie, unde se afla internat un brbat de 39 de ani, din Murgeni, la care se aflau in vizit 6 rude, a izbucnit un conflict cu membrii unui alt grup de romi, din Barlad. Scandalul a inceput din cauza unor neintelegeri aprute intre cel internat si o femeie din clanul din Barlad, in timp ce ambii se aflau in strintate. n altercatie s-a folosit un cutit si un spray lacrimogen. Un brbat de 41 de ani din Murgeni a fost tiat la o man de un altul de 22 de ani din Barlad. Ulterior, un altul, de 30 de ani, tot din Barlad, a folosit spray-ul lacrimogen. Pan la urm, 10 persoane au fost conduse la audieri, din ambele tabere iar 15 bolnavi au fost evacuati la un alt nivel al cldirii. Dup scandal, au fost intocmite dosare penale pentru loviri sau alte violente si tulburarea ordinii si linistii publice. Incidentul, deosebit de grav, ridic serioase semne de intrebare in privinta securittii pacientilor si a personalului medico-sanitar din spitalul barldean. Politistii urmeaz s cerceteze si imprejurrile in care agentii firmei de paz, care asigur acest serviciu pentru unitatea medical, au permis ca in spital s ptrund persoane avand asupra lor obiectele periculoase folosite.

3 COMENTARII

  1. Pt jegurile astea zis tigani numai teapa ne scapa de ei …trasi de la cel mic si pana la cel mare in teapa firar mama lor de inputit

  2. tiganii trebuia dusi in sectiile de politie si baturi zdarvan! apoi dusi la sectia chirurgie! apoi dusi la politie si ara baturi si dusi la sctia chirugie!…si tot asa…..!pana se termina cu ei ! sau ii lasam sa ne fac ei legea?!?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.