Mașini de epocă, expuse astăzi în Centrul municipiului Vaslui

PasionațiI de mașini de epocă vor asista astăzi, în Centrul Civic al municipiului Vaslui, la RetroParada Primăverii, eveniment deja intrat în tradiția orașului. Membrii Retromobil Club România, filiala Vaslui, dar și ai altor județe din țară îsi vor expune bijuteriile pe patru roți, deschizând sezonul calendaristic pentru anul 2023.

Astăzi, duminica 30 aprilie 2023, Retromobil Club România filiala Vaslui, invită pasionații de automobile de epocă din municipiul Vaslui, și nu numai, la Retro Parada Primăverii, eveniment în cadrul căruia vasluienii vor putea admira autoturisme aparţinând unor colecţionari şi pasionaţi de vehicule istorice din judeţ, dar și din alte județe, precum Iași, Bacău, Suceava sau Galați. Retro Parada Primăverii se desfășoară în Centrul Civic al municipiului Vaslui între orele 10 și 13. Vor fi expuse mașini mai vechi de 30 ani, românești și străine, aparținând colecționarilor. Printre vedetele Retro Paradei Primăverii se vor afla Dacii 1100 și 1300, dar și alte automobile, unele cu o vechime de peste 70 de ani.

„Retromobil Club Romania împlineste 25 ani de la înființare, astfel că întregul eveniment se va desfășura sub această aniversare. Retro Parada Primăverii este organizată cu sprijinul Primăriei Vaslui și va avea loc între orele 10:00-13:00. Expoziția va strânge în centrul Vasluiului proprietari de autovehicule românești și străine, ce au vechime de peste 30 ani. Mă refer la mărci precum Aro, Dacia, Oltcit, Ford, Porsche și Mercedes din Vaslui, Huși, Bârlad, Iași, Bacău, Tecuci. Sperăm într-o prezență destul de mare a publicului, cu mic cu mare, nepoți, părinți și bunici, pasionați de automobile de colecție si de vremurile în care acestea au scris istorie în țara noastră”, a spus Iulian Jalbă, vicepreședintele Retromobil Club România – filiala Vaslui.

RETROMOBIL CLUB ROMANIA, autoritate națională FIVA (Federația Internațională a Vehiculelor Istorice, fondată în 1966 la Paris), este cea mai importantă asociație de profil din țară, pasiunea membrilor săi pentru mașini transpunându-se în restaurarea și întreținerea unor vehicule istorice care se înscriu în patrimoniul tehnic și cultural național și mondial. Retro Parada Primăverii a debutat pe 23 aprilie 2023 la Arad și se va încheia pe 28 mai 2023, la Mioveni, nu înainte de a parcurge nu mai puțin de 37 de localități, inclusiv Vasluiul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.