Garnizoana Barlad in sarbatoare, de Ziua Armatei Romane

Pentru a marca Ziua Armatei Romane, respectiv 75 de ani de la reintregirea teritoriului national, Garnizoana Barlad a organizat o suita de manifestari. Acestea vor culmina, astazi, cu ceremonii militare, expozitii de tehnica si cu traditionala retragere cu torte.

Ziua Armatei Romane, sarbatorita pe data de 25 octombrie, va fi marcata in Garnizoana Barlad prin activitati precum depuneri de coroane pentru omagierea jertfelor inaintasilor, adunari festive, prezentari de alocutiuni, expozitii tematice, dar si activitati sportive. Insa, in zilele premergatoare, mai exact intre 16-24 octombrie, au fost organizate competitii sportive (tenis de masa, sah, volei si fotbal) la care s-au inscris loturile unitatilor militare din Garnizoana Barlad, dar si cele ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne (Politie, Jandarmerie si Pompieri) din Barlad, inclusiv din cadrul Politiei Locale Barlad. De asemenea, au fost desfasurate activitati de promovare a imaginii Armatei Romaniei in institutiile de invatamant, dar si o gala de filme documentare privind participarea armatei la Al II-lea Razboi Mondial si Cupa 25 Octombrie la tir (cupa presei la tir). Ieri, 24 octombrie, de la ora 14.00, Cercul Militar a gazduit un simpozion dedicat Zilei Armatei Romaniei.

Manifestarile dedicate Zilei Armatei se incheie in data de 25 octombrie. Atunci, vor avea loc ceremonii militare de depunere de coroane, defilarea garzilor de onoare si prezentarea de alocutiuni, la Vaslui, intre 9.30-10.30, la Monumentul Eroilor din fata Liceului Teoretic Mihail Kogalniceanu, iar la Barlad, intre 14.00-10.00, la Monumentul Eroilor Neamului din zona Cerbul de Aur. Activitatile vor continua cu adunarea festiva cu militarii din garnizoana, la Cercul Militar Barlad, in cadrul careia se vor premia cistigatorii competitiilor sportive (ora 15.00). Va urma un spectacol festiv dedicat Zilei Armatei Romaniei, ce va avea loc tot in sala mare a Cercului Militar Barlad (ora 15.30), dupa care participantii sunt invitati la o prezentare de tehnica pe platoul de langa Cercul Militar (intre 10.00-16.00), in cadrul careia cetatenii pot vedea o expozitie de tehnica si echipamente militare din dotarea unitatilor, ne-a declarat lt. col. Adeline Arghire, ofiterul de relatii publice al Unitatii Militare 01458 Barlad.

Nu in ultimul rand, tot astazi, insa de la ora 19.00, va avea loc deja traditionala retragere cu torte, activitate ce se va desfasura pe itinerariul intrarea de Sud a Gradinii Publice – Bulevardul Republicii – Primaria Barlad – Monumentul Eroilor Neamului – Cazarma Regimentului 52 Artilerie Mixta. La manifestarile aniversare sunt invitati sa participe reprezentanti ai autoritatilor publice locale si judetene, cadre militare active din Ministerul Apararii Nationale si Ministerul Afacerilor Interne, cadre militare in rezerva si in retragere, veterani de razboi, elevi si profesori, dar si simpli cetateni din Barlad si Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.