Doua mandate, deja, trei partide. De dragul proiectelor, primarul comunei Suletea a trecut la PSD!

Consternat de faptul ca ALDE a votat Motiunea de cenzura in urma careia Guvernul Dancila a cazut, Ciprian Robert Tamas, primarul comunei Suletea, s-a inscris in PSD. Aflat la cel de-al doilea mandat si ales, in 2012 si 2016, pe listele PNL, Tamas, care era prim-vicepresedinte ALDE Vaslui la momentul inscrierii in PSD, a luat aceasta decizie, spune el, ca urmare a sprijinului pe care l-a primit de la social-democrati pentru implementarea proiectelor de infrastructura derulate in comuna Suletea. In lunga sa postare justificativa de pe Facebook, Tamas face o singura referire directa la deputatul Daniel Olteanu, prietenul comunei noastre. Evident, foarte bunele relatii cu presedintele ALDE nu l-au impiedicat pe Tamas sa il tradeze…

Edilul comunei Suletea, Ciprian Robert Tamas, care va implini 40 de ani in noiembrie, a facut public prin intermediul unei postari pe retelele de socializare ca, pe 21 octombrie, a semnat adeziunea pentru a intra in PSD.

Dragii mei concetateni, avand in vedere ultimele modificari de pe scena politica si echivaland cu sustinerea pe care am avut-o pentru adjudecarea proiectelor noastre de anvergura, va comunic decizia pe care am luat-o pe plan politic. Mentionez ca toate deciziile pe care le-am luat pe acest sector au adus mereu beneficii comunitatii noastre, prin dezvoltarea nivelului de trai al fiecaruia dintre noi. As fi ipocrit si m-ar pedepsi Dumnezeu sa spun ca nu am fost ajutati de PSD, ca am avut piedici in derularea proiectelor atat de benefice comunitatii noastre! Comuna Suletea, sub bagheta guvernarii PSD-ALDE, a atras nu mai putin de 59.728.649,00 lei, adica aproape 600 de miliarde de lei vechi, bani pe care ii voi etala mai jos, prezentandu-va investitiile noastre, isi incepe Tamas postarea pe facebook.

In continuare, edilul enumera cele 17 proiecte realizate sau aflate in derulare si valoarea fiecaruia. Acestea sunt: Scoala Generala nr. 1 Suletea (proiect finalizat, valoare 1.735.845,54 lei); Asfaltarea drumurilor din satele Rascani si Suletea (in derulare, ce va finalizat imediat dupa terminarea lucrarilor de canalizare, valoare 5.556.291 lei); Aductiune apa in Fedesti (in derulare, valoare 4.069.849 lei); Aductiune apa in Rascani si Jigalia, poduri si podete in sat Suletea (in derulare, valoare 1.537.840 lei); Canalizare in Fedesti (se va derula curand, valoare 4.884.236 lei); Canalizare in sat Suletea (se va derula curand, valoare 7.577.861 lei); Canalizare in Jigalia si Rascani (se va derula curand, valoare 5.664.331 lei); Scoala Generala nr. 2 Suletea (se va derula curand, valoare 1.393.417 lei); Scoala Gimnaziala nr. 1 Fedesti (in derulare, valoare 862.366 lei); Modernizarea, extinderea si dotarea dispensarului uman Suletea, va fi gata in curand, valoare 1.232.545 lei); Construire gradinita cu trei grupe in sat Suletea (in derulare, valoare 1.196.599,99 lei); Achizitionarea unui buldoexcavato si a unui tractor cu remorca (finalizat, valoare 396.694,56 lei); Introducere internet wifi gratuit in toate satele comunei (in derulare, valoare 71.700 lei); Construire azil de batrani in Rascani printr-un parteneriat public – privat cu Episcopia Husilor si Consiliul Judetean Vaslui (in derulare, valoare 835.766 lei); Actualizare si extindere PUG si RLU (in derulare, valoare 176.500 lei); Programul National de Cadastrare si Carte Funciara (in derulare, valoare 197.188,56 lei).

Cel de-al 17-lea proiect vizeaza modernizarea drumurilor satesti in comuna, prin asfaltarea a nu mai putin de 15,5 kilometri. Proiectul a fost atribuit acum cateva zile, de premierul Viorica Dancila, prin Fondul de Dezvoltare si Investitii! Aici pot spune ca vom avea toate drumurile din comuna asfaltate, iar lucrarile vor demara imediat ce vom finaliza canalizarea. Valoarea proiectului se ridica la suma de 22.339.619 lei. Dupa cum bine stiti, am fost ales primar pe listele PNL, partid care nu a ajutat cu nimic comuna noastra, nici acum si nici cand era la guvernare! Acest lucru m-a determinat sa ma alatur ALDE, condus la Vaslui de prietenul comunei noastre, deputatul Daniel Olteanu! Odata cu depunerea motiunii de catre PNL, in luna octombrie 2019, am ramas consternat sa vad ca ALDE voteaza motiunea si, implicit, caderea guvernului din care nu pana demult faceau si ei parte. Acest lucru m-a determinat sa ii parasesc pe cei in care crezusem atat de mult si sa ma alatur PSD, partid care nu a tinut cont de culoarea mea politica si ne-a ajutat comuna mereu, prin alocarea de fonduri pentru proiecte si pentru iesirea din criza financiara care ne stapanise comuna in ultimii ani, criza care ducea la pierderea tuturor proiectelor enumerate mai sus, se arata in postarea lui Tamas de pe contul sau de socializare.

Doar anul trecut, in luna decembrie, prin grija presedintelui Consiliului Judetean Vaslui, Dumitru Buzatu, si prin sprijinul deputatului Daniel Olteanu, am ajuns la primul ministru al Romaniei, Viorica Dancila, care ne-a alocat direct de la Guvernul Romaniei suma de aproximativ 20 de miliarde de lei vechi, bani care ne-au fost mai mult decat suficienti pentru a iesi la lumina. De asemenea, tot dupa discutii purtate cu conducerea Consiliului Judetean Vaslui, avem garantia ca Drumul Judetean 244 va fi asfaltat pana la intrare in localitatea Suletea, dinspre Gara Banca! Tot acum, pot sa va spun ca Drumul Comunal 154, care intra in Fedesti si este asfaltat pana la adapatorile pentru animale de pe imas, l-am predat Consiliului Judetean Vaslui, pentru a fi asfaltat in intregime pana la Manastirea Bujoreni!, mai spune primarul comunei Suletea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.