Accident de muncă mortal! 

Un muncitor și-a pierdut viața, iar un altul a fost dus în stare gravă la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman Bârlad, după un teribil accident de muncă petrecut la un siloz de cereale din Sălcioara, comuna Banca. 

Început de săptămână în forță pentru echipajele de primă intervenție din Bârlad! În această dimineață, puțin după ora 9.00, au fost solicitate să intervină pentru salvarea a doi muncitori care au fost victimele unui groaznic accident de muncă: au căzut într-un siloz cu cereale cu o adâncime de 30 de metri. Din nefericire, unul dintre bărbați nu a supraviețuit.

„Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al judeţului Vaslui a intervenit cu două autospeciale și echipaje specializate, pentru salvarea a două persoane căzute într-un siloz pentru cereale, ce au suferit un accident de muncă. La fața locului, au fost găsite două victime căzute într-un siloz pentru cereale, una dintre acestea fiind blocată în sistemul de evacuare a cerealelor. Echipajele de intervenție au pătruns în siloz și i-au extras pe cei doi bărbați, unul dintre aceștia aflându-se în stare de inconștiență. Victimele au fost evacuate și evaluate, fiind începute manevrele de resuscitare, respectiv acordarea primului ajutor calificat. Din nefericire, în cazul unui bărbat în vârstă de 61 de ani, medicul de pe ambulanța Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui a fost nevoit să declare decesul. A doua victimă a suferit multiple traumatisme și a aspirat corpuri vegetale. În sprijinul victimei, a fost solicitat elicopterul SMURD. După ce a fost stabilizat, bărbatul în vârstă de 59 ani a refuzat să fie preluat de elicopterul SMURD pentru a fi transportat la o unitate medicală din municipiul Iași, fiind convins cu greu să accepte a fi transportat la Spitalul din Bârlad”, au precizat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui. 

Urmează ca polițiștii și reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui să ancheteze cum s-a produs accidentul mortal de muncă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.