Patru codrenisti, premiul III la un concurs national de aplicatii IT

Un echipaj format din patru elevi care invata la Colegiul National Gheorghe Rosca Codreanu Barlad a dat dovada de competente digitale remarcabile pentru varsta frageda la care se afla. Zilele trecute, codrenistii coordonati de profesorul Vlad Giurcanu au luat premiul III la cea de-a cincea editie a DevHacks, cel mai mare hackathon cu impact asupra societatii, la sectiunea Gaming.

Intre 23 24 noiembrie, Commons Unirii din Bucuresti a gazduit cea de-a cincea editie a hackathonului DevHacks, organizat de Catalyst Solutions. La competitie au participat programatori, designeri, product manageri, specialisti in marketing si nu numai.DevHacks este considerat cel mai mare hackathon cu impact asupra societatiidin Romania, intrucatparticipantiidezvolta pe parcursul a 24 de ore solutii de impact care au scopul de a aduce imbunatatiri in societate. Concursul a reunit peste 220 de programatori impartiti in 65 de echipe. Concurentii au luat parte la sase provocari distincte pe urmatoarele sectiuni: Women in Tech, Fintech, Digital Transformation, Future in Banking, Gaming, Social Impact (Education & Health & Environment).

Printre participantii care au raspuns afirmativ provocarii DevHacks s-au numarat si sapte liceeni de clasa a XI-a din Barlad, care invata la Colegiul National Gheorghe Rosca Codreanu si sunt indrumati de profesorul de informatica Vlad Giurcanu, care le este si diriginte. Toti elevii se pregatesc suplimentar si in cadrul Centrului de Excelenta Barlad, dar si in cadrul Clubului GIucamp, infiintat si patronat de Asociatia Viitor trecutului nostru, al carei fondator este acelasi profesor GIurcanu. De fapt, el coordoneaza si activitatea de la Centrul de Excelenta.

In urma jurizarii, echipa Pixel Brotherhood, compusa din Adrian Cepreaga, Silviu Cimpoesu, Fabian-Andrei Hirjan si Cosmin Hozu a ocupat locul III la sectiunea Gaming. Aplicatia lor s-a intitulat Andrii Outlaw si a fost un joc video bazat pe fapte istorice ale haiducilor lui Andrii Popa. Gratie ideii originale si a naratiunii, codrenistii au urcat pe a treia treapta a podiumului, fiind rasplatiti cu un premiu in valoare de 500 de euro.

In continuare, ne pregatim pentru competitii bazate pe proiecte, dar avem mai multe echipe implicate. In cazul unor proiecte, pentru a fi finalizate trebuiesc investitii si am sperante ca, in comunitatea locala si regionala, voi gasi sprijinul necesar pentru ca acesti elevi sa zideasca Barladului prestigiul cultural al unei traditii ce trebuie sa continue. Cat despre acest concurs, trebuie sa spun ca premiul I in valoare de 2.500 de euro a fost cistigat de echipa Pixel Shaders, a unui fost elev de-al meu, respectiv Antonio Ganea, in prezent student in anul I la Universitatea Bucuresti. Vreau sa spus ca nu conteaza atat premiile obtinute la astfel de competitii, ci mai ales faptul ca toti studentii care urca pe podium primesc oferte generoase de angajare la companii multinationale, ne-a declarat profesorul Giurcanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.