Printr-o decizie absurd, HC Vaslui, aproape de retrogadare!

hc_vasluiComisia Central de Competitii a Federatiei Romne de Handbal a admis contestatia echipei HC Minaur Baia Mare si a decis ca HC Vaslui s sustin, chiar mine, barajul de rmnere n Liga National de handbal masculin. Asta dup ce, cu dou zile n urm, acelasi organism anuntase oficial lista echipelor care vor disputa barajul, list din care fcea parte formatia HC Minaur Baia Mare. Situatia este foarte grav pentru clubul vasluian, dat fiind faptul c, bazndu-se pe spusele oficialilor FRH, juctorii au plecat deja n vacant, iar cei aflati la final de contract au plecat deja pe alte meleaguri.

Dup victoria la scor din ultima etap a play-out-ului Ligii nationale de handbal masculin, cu Danubius Galati, si dup ce, cu cateva zile inainte, btuser si pe HC Minaur Baia Mare, handbalistii, antrenorii si conducerea HC Vaslui erau siguri c au scpat de emotiile barajului de rmanere in prima lig. Asta cu atat mai mult cu cat oficialii FRH confirmaser faptul c, la egalitate de puncte, vor fi luate in considerare meciurile directe din play-aut, nu si cele din sezonul regulat, din acest punct de vedere, HC Vaslui fiind pe prima pozitie in clasamentul din care mai fceau parte HC Minaur Baia Mare si Energia Targu Jiu, fiecare cu cate 36 de puncte. Mai mult, pe site-ul federatiei a fost postat luni, 23 mai, lista echipelor de la baraj, list din care fcea parte HC Minaur Baia Mare. Aceast echip a depus ins contestatie, cerand ca la stabilirea clasamentului s se ia in calcul toate meciurile directe dintre cele trei echipe, contestatie care a fost admis ieri de comisia Central de Competitii a Federatia Roman de Handbal. Cu toate c antrenorul federal prof. Sorin Toacsen, respon – sabil in Departamentul Tehnic cu handbalul masculin, seniori, a sustinut faptul c „criteriile regulamentului ar trebui s se refere NUMAI LA JOCURILE DIN CADRUL PLAY-OUT, conditii in care clasamentul ar arata astfel: 1 HC VASLUI; 2 ENERGIA TG JIU; 3 HCM BAIA MARE”, oficialii federatiei au decis altfel. Cu o decizie de 10 voturi „pentru” si dou abtineri, a fost admis contestatia HC Minaur, prin care aceast echip a fost trecut in fruntea clasamentului in trei, iar Vasluiul, pe ultimul loc. „Mentionm c Regulamentul de Desfsurare a Ligii Nationale masculine NU precizeaz ca departajarea unor echipe aflate la egalitate este operabil numai la jocurile desfsurate in PLAY-OUT”, se arat in comunicatul FRH. Chiar dac ar conductorii HC Vaslui ar vrea s atace decizia Comisiei Centrale de Competitii, practic nu mai este timp pentru acest lucru. In consecint, HC Vaslui va trebui s sustin chiar maine, la Brasov, primul meci de baraj cu Stiinta Municipal Bacu, iar sambt, cu CSU CNOT Brasov. Mai grav este faptul c practic HC Vaslui nu prea mai are echip, juctorii fiind deja plecati in vacant, iar unii dintre ei, aflati la final de contract, plecati deja pe alte meleaguri.

1 COMENTARIU

  1. Mafia de Bucale si-a facut datoria! Eterna intrebare la Bucale: Unde s-a rasturnat carul cu prosti? Eternul raspuns:La Vaslui! Hai sa-i facem pe prostii din Moldova k toata lumea ii ur??te.Nu ii va spriji nimeni. Vaslui nu exista pe harta Romniei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.