Accident feroviar la Grivița: mașină lovită de tren! Șoferul și pasagerul au scăpat fără răni grave

Accident feroviar în comuna Grivița, astăzi după-amiază. Trenul care circula spre Bârlad a lovit o mașină care traversa calea ferată fără a se asigura. Cele două persoane din mașină au scăpat fără răni grave, autoevacuându-se, fără a fi transportate la spital, în ciuda faptului că mașina a fost târâtă circa 150 de metri pe calea ferată.  

La locul accidentului au fost trimise o ambulanță SAJ C2 și o ambulanță ISU tip B2 precum și elicopterul SMURD de la Galați. Victimele au fost evaluate de medici. „Accidentul s-a dovedit a nu fi grav. A fost preluată o singură victimă conștientă și coerentă și transportată la Spitalul din Bârlad. Elicopterul a fost întors la bază”, a precizat medicul Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui.

Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD tip B2 (echipaj de prim ajutor), pentru asigurarea măsurilor PSI, evaluarea și acordarea primului ajutor victimelor accidentului feroviar produs la o trecere la nivel cu calea ferată, între localitățile Grivița și Bălăbănești (DN24 D).

În cele două mijloace de transport se aflau 43 de persoane (39 de călători, un conductor, un controlor, în tren, precum și două persoane în autovehicul). La fața locului a intervenit și o ambulanță tip C aparținând SAJ Vaslui.

La sosirea echipajelor de intervenție a fost găsit un autoturism avariat (autoturismul a fost târât pe calea ferată cel puțin 150 metri, după care a lovit un parapet) și două persoane autoevacuate din autovehicul.
Persoanele aflate în autovehicul au fost evaluate, au primit primul ajutor, dar au refuzat transportul la o unitate medicală.

Cercetările privind circumstanțele producerii acestui accident feroviar sunt efectuate de polițiști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.