2.000 de copii vor participa la taberele de vară „Copilărie și credință” ale Episcopiei Hușilor

Aproximativ 2.000 de copii vasluieni vor participa, în perioada 30 iunie – 6 septembrie la taberele de vară „Copilărie și credință” 2024, ediția a VI-a, în Episcopia Hușilor, proiectul eparhial ajungând la ediția a VI-a. Tinerii participă la atelierele de creație „magic hands”, brățări și cruciulițe, muzică și spiritualitate, dans și sport, prim-ajutor, dar și tir cu arcul sau tehnici de orientare și supraviețuire în natură.

Episcopia Hușilor a anunțat că, în parteneriat cu Asociația „JoyCamps Romania”, este prezentă, prin cele 11 tabere de câte 4 zile fiecare, în 21 de comunități rurale și una urbană, pentru un număr de aproximativ 2000 de copii participanți. 107 voluntari animatori socio-educativi vor implementa activitățile și atelierele taberelor, pe tot parcursul verii.

„Tinerii participă la atelierele de creație „magic hands”, brățări și cruciulițe, muzică și spiritualitate, dans și sport, prim-ajutor, dar și tir cu arcul sau tehnici de orientare și supraviețuire în natură. Prin educația nonformală tinerii descoperă într-un mod diferit și frumos credința, se apropie altfel de natură și leagă noi prietenii cu studenții și masteranzii animatori voluntari. Totodată, copiii iau parte la rugăciunile de dimineață și de seară, oficiate alături de preoții organizatori. Fiecare tabără se încheie cu Sfânta Liturghie, unde toți participanții se împărtășesc cu Trupul și Sângele Domnului”, a transmis Episcopia Hușilor.

În aceste zile, echipa „JoyCamps Romania” este prezentă în satul Popeni, din comuna Zorleni, unde se desfășoară prima tabără din acest an, cu implicarea parohiilor Popeni 1 și Popeni 2, a Școlii Gimnaziale din localitate și a Primăriei comunei Zorleni. La această tabără participă 140 de copii.

Taberele care vor fi organizate în Episcopia Hușilor în perioada 01 iulie -06 septembrie 2024 sunt următoarele:

1. Locul desfășurării : Parohia Popeni, comuna Zorleni, Protopopiatul Bârlad;

Perioada taberei: 1-4 iulie 2024.

Preoți implicați: Pr. Simion Octavian, Pr. Veleșcu Laurențiu și Pr. Veleșcu Ștefan;

2. Locul desfășurării : Parohia Vinderei, comuna Vinderei, Protopopiatul Bârlad;

Perioada taberei: 8-11 iulie 2024;

Preoți implicați: Pr. Ionuț Drestaru, Pr. Olivian Arsene;

3. Locul desfășurării: Parohia Vutcani , comuna Vutcani, Protopopiatul Huși;

Perioada taberei: 13-16 iulie 2024;

Preoți implicați: Pr. Aurel Ștefanache și Pr. Marius Ungureanu;     

4. Locul desfășurării: Parohia: Ivănești, comuna Ivănești, Protopopiatul Vaslui

Perioada taberei: 18.07-21.07.2024;

Preoți implicați: Pr. Mihai Miron;

5. Locul desfășurării: Parohia Bogdănești, comuna Bogdănești, Protopopiatul Bârlad;

Perioada taberei: 22-25 iulie 2024;

Preoți implicați: Pr. Liga Costică;

6. Locul desfășurării: Parohia Buda, comuna Oșești, Protopopiatul Vaslui;

Perioada taberei: 1-4 august 2024;

Preoți implicați: Pr. Constantin Pântea;

7. Locul desfășurării: Orașul Negrești, județul Vaslui, Protopopiatul Vaslui;

Perioada taberei: 6-9 august 2024;

Preoți implicați: Pr. Ciprian Negel, Pr. Ioan Cucu, Pr. Virgil Dudău;

8 .Locul desfășurării: Valea Grecului, comuna Duda Epureni, Protopopiatul Huși;

Perioada taberei: 12-15 august 2024;

Preoți implicați: Pr. Marian Dumitru Rugină;

9. Locul desfășurării: Parohia Satu Nou, com. Muntenii de Sus, Protopopiatul Vaslui;

 Perioada taberei: 17-20 august 2024;

 Preoți implicați: Pr. Vasile Buruiană;

10. Locul desfășurării: Parohia Râșești, comuna Drânceni, Protopopiatul Huși;

Perioada taberei: 28-31 august 2024;

Preoți implicați: Pr. Florin Băhnăreanu;

11. Locul desfășurării: Parohia Rafaila, com. Rafaila, Protopopiatul Vaslui;

Perioada taberei: 2-5 septembrie 2024;

Preoți implicați: Pr. Mihai Ciolan;

„Această perioadă de două luni jumătate ne umple sufletul de sentimente frumoase, în mijlocul a peste două mii de copii și tineri, cărora le oferim 4 zile de tabără la ei în sat sau în oraș. Este a șasea ediție a unui proiect de anvergură, pe care îl dezvoltăm în Episcopia Hușilor cu ajutorul animatorilor voluntari ai Asociației „JoyCamps Romania”. Încercăm să le transmitem informații utile, să ne jucăm împreună, să învățăm să ocrotim natura, să petrecem timp de calitate, iar cel mai important, să ne rugăm, să îl chemăm pe Dumnezeu în viața noastră.  Putem să avem o pastorație foarte reușită prin instrumentele educației nonformale și prin timpul petrecut în natură, care este darul lui Dumnezeu. Suntem la a șasea ediție, cu peste 65 de tabere organizate din 2018 până astăzi, și dorim să cuprindem cât mai multe comunități, să ducem valorile frumoase ale taberelor în tot județul Vaslui. De asemenea, preoții, după tabără, sunt îndemnați să continue activitățile educative nonformale pe tot parcursul anului cu copiii și tinerii din parohie. Pentru tabere, voluntarii Asociației „JoyCamps” se pregătesc săptămânal, în perioada noiembrie-iunie a fiecărui an, în fiecare zi de marți, la Casa de Cultură a Studenților din Iași. Mulțumim din inimă conducerii acestei instituții, pentru generozitatea și dragostea cu care ne ajută. Proiectul de tabere nu ar fi posibil fără implicarea mai multor instituții și oameni de bine. Mulțumim Părintelui Episcop Ignatie, inițiatorul acestui demers, pentru susținere și implicarea activă din fiecare an, Societății „Viacons Rutier” și domnului inginer Ioan Ciomaga, preoților parohi care ne primesc, școlilor, directorilor și colectivelor de profesori, primăriilor, domnilor și doamnelor primari și tuturor binefăcătorilor noștri”, a spus părintele consilier eparhial Marian Dumitru Rugină, coordonatorul sectorului activități cu tineretul al Episcopiei Hușilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.