Programul „Anghel Saligny” va finanța încă două investiții în județ

În curând, orașul Negrești și comuna Pungești vor beneficia de noi fonduri nerambursabile pentru implementarea de proiecte cu fonduri europene ce vizează modernizarea infrastructurii rutiere. În primă fază, zilele trecute, Adrian-Ioan Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a semnat contractele de finanțare pentru respectivele investiții, ce vor primi fonduri necesare implementării prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Cele două investiții sunt:

• Modernizare drumuri de interes local în localitatea Pungești, comuna Pungești – valoare 7.595.778,91 lei;

• Modernizare drumuri de interes local în oraș Negrești – valoare 6.738.762,21 lei.

Pe lângă cele două contracte de finanțare ce vizează județul Vaslui, ministrul Veștea a semnat, tot în ultimele zile, încă 103 contracte de finanțare prin Programul „Anghel Saligny”, în valoare totală de 1.295.679.491,75 lei. Acestea vizează modernizarea străzilor și a drumurilor de interes local, înființarea sau extinderea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare menajeră și a stațiilor de epurare, construirea sau refacerea unor poduri, precum și înființarea unor rețele de distribuție a gazelor naturale.

„Este necesar ca toți cetăţenii să beneficieze de servicii publice de calitate, care să răspundă nevoilor de bază din comunități. De aceea, Programul «Anghel Saligny» este important nu doar prin prisma fondurilor alocate, ci prin tot ceea ce reușește să facă la nivelul comunităților locale. Este un program extrem de util pentru dezvoltarea României şi care generează rezultate vizibile în toată țara”, a precizat ministrul Dezvoltării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.