Târg de adopții pentru câinii fără stăpân la Vaslui

Primăria municipiului Vaslui și societatea din subordine Goscom, operatorul care se ocupă de îngrijirea câinilor fără stăpân, organizează a doua ediție a Târgului de adopții pentru câinii cazați în adăpostul public al municipiului sâmbătă, pe 30 septembrie, între orele 9 și 16 în fața Sălii Polivalente.

Sâmbătă, pe 30 septembrie, între orele 09.00 – 16.00, Primăria Municipiului Vaslui şi Goscom, operatorul autorizat al Serviciului public specializat pentru gestionarea câinilor fără stăpân, organizează a doua ediție a Târgului de adopții pentru câinii cazați în adăpostul public al municipiului.

„În fața Sălii Polivalente (situate în strada Decebal), iubitorii de animale interesați să adopte sunt așteptați cu buletinul de identitate/carte de identitate și copie după actul de proprietate al locuinţei/terenului pentru a demonstra că dețin spațiul necesar creșterii animalelor adoptate”, anunță Primăria, care precizează că animalele propuse pentru adopție sunt sociabile, prietenoase, sterilizate, vaccinate, deparazitate intern și extern și pot fi identificați prin individualizare cu crotalie. „Câinii adoptați vor fi identificați prin individualizare cu microcipare subcutanată, vor primi carnete de sănătate și vor fi înscriși în Registrul Național al câinilor cu stăpân. Ca și la prima ediție a acestui târg, toate manoperele enumerate, necesare adopției, sunt GRATUITE”, mai precizează anunțul municipalității vasluiene în care se redă un pasaj din Andra Diaconu, psihoterapeut cognitiv comportamental: „Studiile arată că în momentul în care mângâiem un câine, în organism scade nivelul de cortizol, un hormon al stresului, și în același timp cresc nivelurile oxitocinei și serotoninei, care sunt neurotransmițători ai stării de bine. Dar aceste schimbări apar nu doar la nivelul corpului nostru, al oamenilor, ci și în corpul câinilor. Practic beneficiul este în ambele sensuri, atât pentru oameni, cât și pentru câini”.

„Iată, deci, o nouă oportunitate pentru iubitorii de animale de a le oferi acestor suflete inocente o șansă la un cămin adecvat și o familie sufletistă, cu beneficii de ambele părți!”, concluzionează Primăria Vaslui. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.