O nouă șansă pentru sterilizarea gratuită a câinilor și pisicilor din Bârlad

Bârlădenii care dețin pisici și câini și care, dintr-un motiv sau altul, nu au putut participa la primele trei campanii derulate lunile trecute sunt invitați să se înscrie la cea de-a patra acțiune de sterilizare gratuită a patrupedelor din acest an. Evident, invitația este valabilă doar în cazul animalelor care nu au fost supuse intervenției chirurgicale în acțiunile anterioare.

Campania este organizată de ONG-ul „Last Hope to Life” și sponsorizată de Asociația „Little Soul’s Home”, dar se va derula în parteneriat cu Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Vaslui și Primăria Bârlad, ultima punând la dispoziție terenul pe care va staționa caravana mobilă de sterilizare a animalelor de companie. Mai exact, spațiul unde funcționa Oborul, ce este situat pe strada Căpitan Grigore Ignat nr. 14.

Acțiunea este programată pentru ziua de 28 septembrie, începând cu ora 9.00, însă proprietarii de animale se pot înscrie deja, programările putând fi făcute la numărul de telefon 0754.653.642, după ora 16.00.

„Sute de pisici și câini fără stăpân se luptă, în fiecare moment, pentru supraviețuire, pe străzile noastre, aducând pe lume generații de pui neajutorați, fără niciun adăpost. Doar prin sterilizare, putem elimina această suferință fără sens. Povestea unui suflet cu codiță poate începe frumos, dacă ar avea o șansă cât de mică de a se bucura de iubirea și siguranța unui cămin. Campaniile de sterilizare reprezintă un act de compasiune și responsabilitate, care pun capăt șirului nesfârsit al înmulțirii necontrolate. O pisică sau un câine sterilizat nu va mai aduce pe lume pui care, în cele din urmă, sfârșesc pe stradă sau în adăposturi și așa suprapopulate”, a declarat Ana-Maria Vintilă, viceprimarul USR al Bârladului.

Aceasta a precizat că, în primele trei astfel de campanii de sterilizare gratuită, mai mult de 430 de animale au fost sterilizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.