Testări gratuite pentru depistarea cancerului de col uterin pentru femeile din zona Negrești

Femeile din Negrești și comunele alăturate, cele cu vârste cuprinse între 25 și 64 de ani, au șansa ca săptămâna aceasta să-și facă un test gratuit pentru depistarea cancerului de col uterin, cu singura condiție de a se prezenta, vineri, pe 16 iunie, numai cu buletinul, la Direcția de Asistență Socială din oraș.  

Femeile din zona Negrești, orașul și comunele Dumești, Băcești, Rafaila, Oșești, Vulturești și Todirești, sunt invitate ca vineri, pe 16 iunie 2023, să participe la testările pentru depistarea cancerului de col uterin care vor avea loc, începând cu ora 08:00 la Direcția de Asistență Socială.

Testările gratuite sunt făcute în cadrului proiectului „Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin” derulat de Institutul Regional de Oncologie(IRO) Iași și Fundația Enable România

„În ziua de vineri, 16 iunie 2023, începând cu ora 08:00, la sediul Direcției de Asistență Socială Negrești, va fi disponibilă o Unitate mobilă de Screening și o echipă medicală specializată care vă vor oferi servicii de testări gratuite HPV și Babeș Papanicolaou”, transmite Primăria orașului Negrești.

Pentru a face acest test nu este necesară o trimitere de la medicul de familie sau cardul de sănătate. Doritoarele au nevoie doar de cartea de identitate pentru a se putea înregistra în programul de testare gratuită.

„Prevenția și depistarea precoce sunt esențiale în lupta împotriva cancerului de col uterin, iar această inițiativă are scopul de a vă sprijini în această direcție. Încurajăm toate femeile, indiferent dacă au sau nu asigurare medicală, să profite de această oportunitate unică de a-și testa și asigura sănătatea. Vă așteptăm în ziua de vineri, 16 iunie 2023, la sediul Direcției de Asistenta Sociala Negrești din strada Păcii nr. 1. Nu uitați să aveți la dumneavoastră cartea de identitate pentru înregistrare. Vă mulțumim pentru implicare și suntem bucuroși că putem oferi această oportunitate comunităților noastre!”, transmite Primăria Negrești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.