Noii ”sfinți” liberali: Blajinul Tudor și Războinicul Arcăleanu

Se așterne deja praful peste victoria chinuită a deputatului Tudor Polak, care a reușit să câștige, cu emoții, un nou mandat de președinte al Organizației Municipale PNL Vaslui. Ce părea la început o simplă formalitate s-a dovedit, de fapt, un joc riscant, dar cinstit, în care contracandidatul Marius Arcăleanu a pus pe masă toate resursele de care a dispus (dramatisme, acuzații, conspirații etc.). Și este evident că nu și-a epuizat arsenalul, el anunțând, duminică seară, că intră în lupta pentru șefia Filialei Teritoriale, contracandidându-l pe fostul ministru al Sănătății, deputatul Nelu Tătaru. Dacă bătălia pentru șefia județeană a PNL va fi la fel de spectaculoasă – și va fi, cu siguranță, dacă Arcăleanu își va menține decizia -, atunci, se merită așteptarea. Până atunci însă, să constatăm că panoplia PNL-ului vasluian s-a îmbogățit cu doi noi ”sfinți”…

Întâiul ales este – și la propriu, și la figurat – Tudor Polak (în foto, cu spatele). A avut o campanie electorală internă cuminte, al cărei ax central a fost ”echipa”. Ei bine, echipa pe care a coordonat-o în ultimii 4 ani a avut, indiscutabil, rezultate politice foarte bune, testul suprem fiind trecut la alegerile locale din toamna trecută, în urma cărora liberalii au reușit să smulgă PSD-ului majoritatea în Consiliul Local și, mai mult, alături de aliații din USR-PLUS, să impună cei doi viceprimari ai municipiului. Obiectivul noului mandat, obținut cu atâta trudă în weekend, este câștigarea Primăriei Vaslui.

Iată ce spunea Tudor Polak după victoria de duminică: ”Încep un nou mandat de preşedinte al Organizației Municipale PNL Vaslui cu forță şi încrederea că vom realiza fiecare obiectiv pe care îl avem în acest moment. În această dimineață (ieri dimineață, n.r.) au avut loc alegerile interne în cadrul organizației, pe care le-am câştigat la o diferență de 14 voturi față de contracandidatul meu. Pot spune că e un progres față de acum 4 ani, când diferența a fost numai de 5 voturi. Le mulțumesc colegilor mei care m-au susținut şi mi-au acordat încrederea lor. Vom face lucruri importante pentru Vaslui împreună”, a scris Polak pe pagina sa de socializare.

Dincolo de autoironia numărării voturilor câștigate în plus de la o alegere la alta, mesajul deputatului este o mărturie a stresului resimțit în ziua alegerilor interne. Cu puțină șansă în tabăra opusă, lucrurile puteau sta altfel, ceea ce pentru Tudor Polak ar fi fost un adevărat dezastru. Cele 14 voturi peste voturile lui Arcăleanu sunt foarte, foarte puține și trădează fragilitatea construcției moșite, în ultimii ani, de liderul Organizației PNL Vaslui. Taberele sunt mai evidente ca niciodată iar ”unitatea liberală”, inexistentă. Colac peste pupăză, Polak îl are ca prim-vicepreședinte, alături de Lucian Braniște, viceprimarul municipiului, pe… Marius Arcăleanu! Iată ironia supremă: Tudor Polak și Marius Arcăleanu, doi oameni cu viziuni diametral opuse în ceea ce privește gestionarea organizației, puși să facă echipă. Dacă vor reuși, cel care va trebui să cedeze, cu diplomație, măcar de dragul imaginii publice a partidului, va fi, paradoxal, chiar președintele Tudor Polak. Un prim pas spre normalizarea relațiilor a fost deja făcut: ”(…) îl felicit pe contracandidatul meu pentru competiție. Fiecare dintre noi a acționat, în acest joc politic, în funcție de propriile valori (sic!). Este momentul să ne concentrăm pe ceea ce vasluienii au nevoie. Avem obiective clare, pe care le vom îndeplini, cu siguranță. Începem munca. Sunt pregătit să facem performanță la Organizația Municipală PNL Vaslui. Pentru că se poate şi am încredere în echipa mea(sublinierile ne aparțin, n.r.). Dacă, folosind duhul blândeții, va reuși să-l calmeze pe colericul Marius Arcăleanu, Tudor Polak își va merita supranumele ”Blajinul”, pe care i l-am acordat în avans.

Avem totuși certitudinea că…

…Arcăleanu nu se lasă!

Al doilea nou ”sfânt” (de fapt, mai degrabă martir, judecând după numărul de alegeri pierdute!) este Marius Arcăleanu (în foto, pe scaun). Fost consilier local (unul foarte activ, să recunoaștem), în prezent consilier județean, fost secretar general al Filialei Teritoriale, acum, prim-vicepreședinte al Organizației Municipale PNL Vaslui, Marius Arcăleanu nu se lasă. Iată de ce i-am alocat supranumele ”Războinicul”.

Reținem un prim fragment din postarea făcută de Arcăleanu duminică seară, în care, după ce le mulțumește frumos celor care l-au sprijinit (jucându-se, ca de obicei, cu procentele – 47% reprezintă ”o reușită”), face următorul anunț: ”(…) intru în cursa pentru funcția de președinte al Organizației Județene PNL Vaslui. Sunt convins că în această luptă vom fi și mai mulți și mai puternici, cu atât mai mult cu cât, după alegerile pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui, am fost preocupat în special să interacționez cu toate organizațiile locale PNL din județ și, în prezent, beneficiez de sprijinul multora dintre acestea. Vă mulțumesc! Cursa pentru un Vaslui liberal în 2024 continuă!”

Dacă nu știți bancul cu ursul și vânătorul, cautați-l pe internet. Pare să i se potrivească din ce în ce mai bine fostului candidat liberal la șefia CJ Vaslui. Cu toate acestea, apetitul pentru competiție al lui Marius Arcăleanu este în continuare intact; de fapt, este una dintre marile sale calități, aceea de a nu renunța niciodată. Iată ce-l mână în luptă acum: ”Astăzi, s-a demonstrat că tot mai mulți membri ai PNL Vaslui își doresc ca valorile care trebuie să fie relevante în interiorul partidului la nivel municipal și județean să fie comportamentul democratic și nu cel dictatorial, cinstea și corectitudinea și nu servilismul sau dependența față de șeful organizației”.

Cu o astfel de ”agendă”, estre greu de crezut că Marius Arcăleanu va mai avea viață lungă în PNL… Una e să te lupți cu ”Blajinul” Tudor, și alta cu doctorul Tătaru, pentru că, s-a dovedit, în orice chirurg zace un măcelar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.