Tentativă de sinucidere la Penitenciarul Vaslui

Ieri dimineață, în jurul orei 7.40, personalul medical al Penitenciarului Vaslui a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unui deținut care a săvârșit o tentativă de suicid prin spânzurare, în grupul sanitar al camerei de deținere. Intervenția promptă și solicitarea concomitentă a sprijinului unui echipaj SMURD au permis stabilizarea persoanei în cauză, aceasta fiind ulterior transportată la un spital din rețeaua sanitară publică, pentru aplicarea conduitei medicale specifice.

În conformitate cu prevederile legale, administrația locului de deținere a procedat la informarea judecătorului de supraveghere a privării de libertate, Serviciului Criminalistică, Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, Serviciului de Medicină Legală, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vaslui și Administraţiei Naţională a Penitenciarelor. Totodată, la nivelul unităţii penitenciare, în colaborare cu organele abilitate, a fost demarată o anchetă în vederea identificării circumstanţelor care au condus la producerea incidentului.

Autorul tentativei de sinucidere este un bârlădean, condamnat pentru că și-a violat, timp de 2 ani, fiica minoră. Condamnat inițial la 8 ani de închisoare de către instanța din Bârlad, acesta a primit, în urma rejudecării procesului la Curtea de Apel Iași, o pedeapsă aproape dublă, 15 ani. Este, cel mai probabil, motivul pentru care a încercat să își ia zilele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.