Activități de alfabetizare digitală pentru copiii cu dizabilități de la  Centrul Școlar de Educație Incluzivă ,,Constantin Pufan” Vaslui  

 Copiii cu dizabilități  de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Constantin Pufan” Vaslui vor putea participa în perioada 24 mai-27 iulie 2024  la activități de alfabetizare digitală în cadrul proiectului ,,Educație incluzivă prin digitalizare”, proiect  finanțat în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

  Proiectul   are ca scop prevenirea barierelor sociale, dezvoltarea atitudinilor de incluziune, acceptare, empatie şi înţelegere la nivelul comunităţii  și se adresează unui număr de 10  copii cu dizabilități severe, profunde și asociate  cărora li se oferă, timp de o lună, oportunitatea de a-și forma și  dezvolta abilități de comunicare funcțională și socializare prin intermediul instrumentelor digitale.

  Obiectivele principale ale proiectului vizează dotarea a două săli de clasă cu mijloace digitale de învățare moderne, adaptate nevoilor copiilor cu dizabilități severe, profunde și asociate și  creșterea calității serviciilor educaționale oferite de Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Constantin Pufan” Vaslui.

  În cadrul proiectului, elevii vor participa săptămânal  la activități  de alfabetizare digitală adaptate nevoilor fiecărui copil, vor fi inițiați în utilizarea  softuri educaționale la discipline precum: abilități de comunicare și limbaj, terapii specifice și de compensare, elemente de  matematică, cunoașterea și explorarea mediului înconjurător, abilități socio-emoționale, muzică, ritm și mișcare. De asemenea, se va organiza Ediția a III-a a concursului  Digitaliada, un concurs tematic cu premii care oferă copiilor speciali posibilitatea de a a-și demonstra abilitățile digitale dobândite.

,,Start ONG este un program lansat de Kaufand România și implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate,mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplifcat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.”

Contact:
Nume: prof. Solomon Margareta

Funcție persoană de contact: director

Număr de telefon: 0235311554

Adresă de e-mail: scoalasurzivs@yahoo.com


Descriere organizație:

Centrul Școlar de Educație Incluzivă ,,Constantin Pufan” Vaslui este o unitate din sistemul de învățământ special de stat din municipiul Vaslui care asigură servicii educaționale și terapeutic-recuperativ-compensatorii pentru copii cu deficiențe de auz, Sindrom Down, elemente din spectrul autist și alte tulburări în dezvoltare, la nivel preșcolar, primar și gimnazial.

Detalii suplimentare pe:

https://www.facebook.com/startongromania

https://www.facebook.com/kaufland.romania

https://www.facebook.com/ActforTomorrow

https://www.facebook.com/Centrul-Școlar-de-Educatie-Incluziva-Constantin-Pufan-Vaslui

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.