Tabără de vară inedită pentru elevii de gimnaziu pasionați de tehnologie

Timp de o săptămână, 20 de elevi cu vârsta cuprinsă între 10-14 ani, din Bârlad, vor putea lua parte la tradiționala tabără de vară de design și creație digitală, adresată adolescenților pasionați de tehnologie și organizată de Asociația „Viitor Trecutului Nostru”. Cursurile se vor desfășura la Casa de Cultură și vor fi susținute de profesorul Vlad Giurcanu.

În ultima săptămână a lunii iunie, Asociația Cultural-educațională „Viitor Trecutului Nostru” din Bârlad va organiza tradiționala tabără de vară gratuită pentru tinerii pasionați de tehnologie, ca activitate în cadrul celei de-a VI-a ediții a Programului „Universul noilor tehnologii și inițierea de schimbări în societate”. Cursurile se vor desfășura zilnic, între 24-29 iunie, la Casa de Cultură „George Tutoveanu” Bârlad, lector urmând să fie profesorul Vlad Giurcanu, președintele Asociației.

Tabăra se adresează elevilor din clasele V-VIII, adică adolescenților cu vârste între 10-14 ani, și își propune să le ofere șansa de a alimenta adrenalina lor creativă pentru a-i transforma din consumatori pasivi de conținut digital în creatori inspiraționali, precum și de a le oferi capacitatea de exprimare într-o societate preponderent digitală în care ei deja fac parte și vor trăi. Cei 20 de elevi care vor beneficia gratuit de această tabără vor avea șansa să își descopere motivația în alegerea unei cariere de viitor în domeniile Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică.

„Cursurile se vor desfășura pe durata a șase zile, începând de luni, 24 iunie, până sâmbătă, 29 iunie, și vor totaliza 12 ore de pregătire complet gratuită pentru câte o grupă de maximum 20 de participanți. Se oferă evaluare finală a proiectelor depuse, diplome și certificate de recunoaștere a portofoliului construit. Nu este obligatorie participarea cu laptop personal, Asociația pune la dispoziția participanților aparatura, documentația și mijloacele necesare. Cursurile se desfășoară sub forma unor laboratoare-ateliere de creație de conținut digital multimedia, proiecte foto-video, incursiuni în universul tehnologiilor cu inteligență artificială, producție de material vlogging, film documentar, artă cinematografică cu exemplificări pe unelte folosite în mod real în industrie”, a precizat profesorul Vlad Giurcanu.

Potrivit acestuia, scopul final al taberei este capacitatea de a realiza conținut digital pentru prezentarea, documentarea și promovarea unor valori cu elemente de identitate și cultură comunitară. Sunt astfel îmbinate atât competențe tehnice, cât și sociale, simbioză obligatorie pentru capacitatea de afirmare personală în societatea contemporană.

Elevii interesați de această tabără care vor să afle mai multe informații pot accesa linkul bit.ly/tabaravara, iar cei care vor să se înscrie o pot face la linkul bit.ly/tabarainscriere.

De menționat că tabăra de vară este organizată în colaborare cu Clubul IT&C „Giucamp”, înființat de profesorul Giurcanu în anul 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.