Municipalitatea bârlădeană asigură: „Termenul de finalizare al Șoselei de Centură va fi respectat!”

În week-end, reprezentanții Primăriei Bârlad au anunțat, prin intermediul unui scurt comunicat de presă, că lucrările la Varianta Ocolitoare (VO) a Bârladului avansează și că termenul de finalizare va fi respectat! Adică, așa cum a transmis și constructorul obiectivului de investiție, până pe 30 iunie, Șoseaua de Centură va fi dată în folosință.

„Lucrarea este finalizată fizic undeva la 86%, fără a exagera câtuși de puțin! Girațiile de la Trestiana și Simila sunt gata în proporție de peste 90%. Iar informațiile importante de acum apar. Și anume, de săptămâna viitoare se dau în circulație, definitiv, aceste două girații, pentru a se putea finaliza lucrările pe zona centrală. În plus, s-au finalizat lucrările la parapeții pietonali de la toate podurile, iluminatul e gata peste 85%, iar în foarte scurt timp va începe montura ultimului strat de asfalt, cel de uzură. Practic, ce se mai face acum la variantă sunt operațiile care îmbracă lucrarea. Vorbim aici de hidroizolații la toate podurile și pasajele și de alte lucrări minore, dar care fac diferența. Cea mai bună veste este că termenul de finalizare de 30 iunie 2024 va fi respectat!”, a anunțat primarul Dumitru Boroș.

Chiar săptămâna trecută, edilul a fost prezent pe șantierul VO Bârlad, unde zeci de utilaje și muncitori erau la lucru, pregătind de final una dintre cele mai așteptate investiții din plan local.

Reamintim că VO Bârlad este formată dintr-un segment distinct și anume Varianta de Est, ce se desfășoară între DN 24, la intrarea în Barlad, și DN 24, la ieșirea din Bârlad spre Vaslui. Investiția este finanțată prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, iar valoarea totală a contractului de finanțare este de 189.667.269,13 lei, după ce a fost suplimentată la finele lui decembrie 2020 cu mai mult de 3 milioane de lei. Din total, 85% reprezintă contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională (136.514.287,24 lei), iar 15% este cofinanțarea beneficiarului (24.090.756,56 lei).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.