Ionel Sandu, candidatul AUR la Primăria Vaslui: „Vasluiul este condus, de 34 de ani, de un balaur”

Vasluiul este condus, de 34 de ani, de un balaur numit PSD. Un cap a căzut”, a spus joi, în cadrul unei conferințe de presă omul de afaceri Ionel Sandu, candidatul AUR la Primăria Municipiului Vaslui, cu referire la fostul lider PSD Dumitru Buzatu, arestat pentru luare de mită. „Au mai rămas multe capete, care ați crede că se ascund pe undeva, dar oamenii își fac planuri în continuare, își fac planuri pe zece ani. Noi însă nu mai putem merge în acest mod!”, a afirmat Ionel Sandu

„În momentul în care voi fi ales primar al municipiului Vaslui, voi renunța complet la firmă. Voi vinde toate acțiunile, voi înstrăina firma”, a spus omul de afaceri vasluian Ione Sandu, candidatul AUR la Primăria Vaslui, pentru a-și arăta devotamentul pentru sarcina de a conduce municipiul Vaslui în calitate de primar.

În cadrul săptămânalei conferințe de presă organizată de AUR, Ionel Sandu și-a detaliat planurile pentru primărie, unul dintre acestea privind un tren rapid pe linia Vaslui-Iași, pentru vasluienii care lucrează în județul vecin.

„Vasluiul este condus, de 34 de ani, de un balaur numit PSD. Un cap a căzut, au mai rămas multe capete, care ați crede că se ascund pe undeva. Oamenii în continuare își fac planuri în continuare, își fac planuri pe zece ani. Noi nu mai putem merge în acest mod. Ne vom opune acestui balaur”, a spus omul de afaceri. 

Ionel Sandu a criticat modul în care a fost administrat orașul până acum, mai ales din punct de vedere financiar și al investițiilor: „Dacă monitorizăm ultimii patru ani, de exemplu, vedem că am primit o sumă mare de bani, dar nu i-am folosit. La sfârșitul anului trecut, aveam 70 de milioane de lei excedent. De ce a mai împrumutat primăria încă 56 de milioane de lei, pentru transportul cu troleibuze? Mergeți și vedeți în zonă, acolo unde nu mai lucrează nimeni, o pădure de stâlpi. Eu i-am spus „Pădurea spânzuraților”. De ce să ne mai împrumutăm? De ce trebuie ca ai noștri copii să plătească? De ce să plătească nepoții noștri niște împrumuturi care nu aduc plusvaloare pentru oraș? Ce se întâmplă cu excedentul acesta, an de an, la Primăria Vaslui? Nu vedem investiții care să ne aducă plusvaloare. Și atunci, de ce ne împrumutăm? Ce-aș face eu cu acești bani, dacă vasluienii îmi vor da votul și voi ajunge la Primărie? O linie directă, un tren rapid pentru Iași. Un tren gratuit pentru toți cetățenii care lucrează la Iași și care pot ajunge repede la serviciu și, după program, să se întoarcă repede la Vaslui. Voi vedea, voi negocia cu SNCFR, cu oricine este nevoie, să facem această linie rapidă de transport. Vom fi legați în cel mult trei sferturi de oră de Iași. Până ne vom pune pe picioare economic, vom face legătura între Vaslui și aeroportul din Iași cu un drum expres, după care vom face acel parc pentru investitorii care vor face afaceri în orașul nostru. Până a atrage investitorii, trebuie să vedem ce infrastructură le punem la dispoziție, iar eu, ca primar, voi face acest tren rapid Vaslui-Iași”, a spus Ionel Sandu.

„Noi, vasluienii, ne mândrim cu parcul Copou. Oameni buni, parcul acesta este făcut de 100 de ani. Oare numai cu asta ne putem mândri? Copiii, nepoții noștri, prietenii noștri sunt plecați în pribegie. Eu, ca primar al orașului, îmi iau angajamentul să-i aduc acasă pe vasluieni, aici este casa lor. Trebuie să facem din Vaslui un mediu propice pentru afaceri, un oraș dinamic. Îmi voi dedica toată priceperea mea, tot ce am învățat în cei 28 de ani ca antreprenoir, către primăria și comunitatea Vaslui. 

„Vom construi apartamente la Vaslui, pe care le vom da tinerilor, persoanelor în nevoie, pe o perioadă de cinci ani, vor plăti o chirie modică. Primăria va câștiga din aceste chirii, deci va avea o investiție pe termen lung, va câștiga. Tinerii noștri vor avea un loc de trai, în care nu-și vor cheltui tot salariu. Mă tot gândesc la excedentul Primăriei, puteam să facem câteva scări de bloc, cu acei bani, mutam 100-120 de familii în casă nouă. Voi fi alături de cetățean, fără alte interese. Nu vor fi interese de grup, nici interese personale, nimic. Nu va mai fi nimic din ce a fost până acum, cu tot felul de interese personale. Nu facem nicio gașcă”, a spus candidatul AUR pentru Primăria municipiului Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.