ANUNT DE INTERES PUBLIC

SC COMPANIA DE UTILITĂȚI PUBLICE  SA, aduce la cunostintă bârladenilor ca in baza solicitarii Nr. 3049/22-01-2024 si in baza contractului de delegare a serviciilor DDD nr. 278/16-12-2022 incheiat cu Primaria Bârlad vom efectua lucrari de Dezinfectie pe aleile betonate de pe domeniul public din zona Lacului Prodana avand in vedere depistarea virusului H5N1.

Lucrarile se vor desfasura pedestru in data de 10-02-2024 in intervalul orar 7:00-10:00.

Lucrarile vor fi efectuate folosind produsul dezinfectant Virkon S in concentratie de 1% (100gr- 10 lt.apa, 300 ml substanta/mp) fiind avizat de Comisia Nationala pentru Produse Biocide cu Avizul Nr. 1858BIO/03/12.24.

Accesul populatiei in zona tratata este interzis pe timpul desfasurarii actiunii si 30 min de la terminarea acesteia.

           În funcție de condițiile meteorologice, lucrările vor fi reprogramate la interval de 24 ore.

PRECAUȚII: 

Sunt solicitați crescătorii de albine și pasionații de sericicultură în luarea de măsuri de protejare, deoarece produsul biocid utilizat poate fi periculos pentru familiile de albine și viermii de mătase.

Masuri de prim ajutor

Virkon S

           Indicaţii generale : Se va ieşi din zona periculoasă. Se va consulta un medic. Se va arăta acestă fişă tehnică de securitate medicului. Nu se va lăsa victima nesupraveghiată. Dacă se inhalează : În caz de inconştienţă, se va culca persoana în poziţie laterală stabilă şi se va consulta un medic. Dacă simptomele persistă se va chema un medic. 

             În caz de contact cu pielea : Dacă persistă iritarea pielii, se va chema un medic. Dacă este pe piele, se va clăti bine cu apă. Dacă este pe haine, se vor îndepărta hainele. 

             În caz de contact cu ochii : Chiar şi mici stropi în ochi pot provoca leziuni ireversibile ale ţesuturilor şi orbire. În caz de contact cu ochii, se va spăla imediat cu multă apă şi se va consulta un medic. Se va spăla în mod continuu ochii în timpul transportului la spital. Se va îndepăra lentila de contact. Se va proteja ochiul intact. Se vor ţine ochii larg deschişi în timpul clătirii. Dacă persistă iritaţia oculară, se va consulta un medic specialist.

            Dacă este ingerat : Se va ţine tractul respirator curat. NU se va induce stare de vomă. Nu se va da lapte sau băuturi alcoolizate. Niciodată nu se va încerca să se forţeze o persoană inconştientă să înghită. Dacă simptomele persistă se va chema un medic. Pacientul va fi dus de urgenţă la spital

Director General,

Ing. Bobeica Nicolae Adrian

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.