Președinta Federației Române de Baschet la Vaslui: „Vasluiul poate fi un centru de referință pentru baschet!”

CSM Vaslui, care recent a înființat o secție de baschet, a primit recent vizita președintei Federației Române de Baschet, Carmen Tocală. „Vom începe promovarea acestui sport încă de la creșă, așa că va fi primul sport, fiindcă e prima minge pe care o vor avea copiii”, a spus aceasta.

CSM Vaslui a anunțat vizita președintelui Federației Române de Baschet, Carmen Tocală, care a fost însoțită de managerul Departamentului Competiții, Zoltan Safar. La discuțiile cu șefi clubului, au mai fost prezenți viceprimarul municipiului Vaslui, Cătălin Măndru, și inspectorul de educație fizică și sport din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, prof. Luminița Vîrlan, alături de doi reprezentanți ai baschetului vasluian, prof. Ana Maria Archip, de la CS Activ Vaslui, și prof. Alexandru Sîrbu, antrenor la CSM Vaslui.

„Carmen Tocală a vorbit despre implementarea baschetului 4×4 ca disciplină în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la nivelul ciclului primar, despre oportunitatea participării cluburilor vasluiene în cadrul Jr. NBA League Romania. De asemenea, au fost puse în discuții viitoare proiecte comune cu scopul de a atrage copiii către sport, urmând ca în perioada următoare anumite școli din județul Vaslui să primească sub formă de donație panouri și mingi de baschet din partea FRB”, a transmis clubul vasluian.

Directorul CSM Vaslui, Bogdan Cristea, i-a oferit în dar președintelui Federației Române de Baschet un tricou oficial de joc.

În noul sezon, CSM Vaslui va participa în campionatul național de baschet la Under 18.

Vizita vine pe fondul demarării de către Federația Română de Baschet (FRB) a unui proces de reformă administrativă, prin înființarea unor sucursale regionale, care să aducă descentralizarea și regionalizarea activității.

În regiunea Moldova, Carmen Tocală, președintele FRB, a vizitat județele Vaslui și Iași, în vederea înființării unei sucursale.

La Vaslui, șefa baschetului românesc s-a întâlnit cu micuții baschetbaliști de la Sporting Tigers Vaslui, fiind absolut încântată de ce a văzut la acest club. „E extraordinar ce am văzut aici. Pasiunea înseamnă foarte multă muncă. Copiii iubesc acest sport, antrenorii iubesc ceea ce fac. Se vede acest lucru, iar părinții sunt în sală, semn că sprijină acest sport. Datoria noastră este să ne ocupăm de educația lor prin sport. Trebuie să echilibrăm situația între financiar, performanță și grassroots. Vom avea și Olimpiada Sportului Școlar 4×4, vom avea și 5×5 cu cluburile afiliate, așa încât începem programele naționale”, a spus Carmen Tocală.

Oficialul federației a spus că acest sport se află în plin proces de dezvoltare și la noi în județ.

„Vasluiul poate deveni un centru de referință pentru baschet. Regiunea Moldova înseamnă foarte mult pentru acest sport. La acest moment, dăm șanse egale pentru fiecare regiune să se dezvolte. Baschetul va fi primul sport indoor la nivel național. Vom începe promovarea acestui sport încă de la creșă, așa că va fi primul sport, fiindcă e prima minge pe care o vor avea copiii”, a mai spus Carmen Tocală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.