Proiect pentru o viață mai bună a copiilor din Negrești

În următoarele patru luni, copiii și părinții care frecventează Centrul de Zi Negrești sunt ținta unui proiect prin care se dorește îmbunătățirea calității serviciilor oferite beneficiarilor.

În următoarea perioadă, Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Negrești va derula, prin intermediul Centrului de Zi Negrești, proiectul „Bucurii pentru copii”, finanțat de Organizația Umanitară Concordia. Scopul principal al proiectului este îmbunătățirea calității serviciilor oferite de Centrul de Zi Negrești beneficiarilor săi, astfel încât aceștia să aibă mai multe oportunități pentru o viață mai bună.

„Proiectul este destinat unui grup de 40 de beneficiari ai Centrului de Zi Negrești, care se confruntă cu vulnerabilități socio-educaționale, împreună cu părinții sau reprezentanții lor legali, și își propune să dezvolte capacitatea și abilitățile acestor beneficiari pentru a depăși dificultățile cu care se confruntă, prin participarea la activități educaționale nonformale atractive și adaptate nevoilor lor specifice. De asemenea, proiectul se concentrează pe îmbunătățirea abilităților parentale ale părinților sau reprezentanților legali, cu scopul de a preveni abandonul familial”, au precizat reprezentanții Primăriei Negrești.

Proiectul se va desfășura pe o perioadă de patru luni și va include următoarele activități: • zece ateliere de educație nonformală cu teme/activități din categoriile propuse de copii: Gestionarea emoțiilor, Matematica distractivă, Comunicarea și lucrul în echipă, Bully-ing-ul, Sport și sănătate, Nutriția sănătoasă, precum și alte teme la alegerea copiilor. La fiecare atelier vor participa 20 de copii. Activitățile vor fi susținute de personalul Centrului de Zi, folosind echipamente și materiale educaționale achiziționate în proiect: jocuri lego, jocuri de construcție magnetice, jocuri despre emoții, videoproiector, tablă interactivă; • cinci sesiuni de lucru cu părinții în care se vor discuta aspecte problematice în relația părinte-copil identificate în urma consultării acestora: dificultăți de comunicare / înțelegere a nevoilor copilului, disciplină pozitivă, cunoașterea drepturilor copiilor / (re)cunoaștere, eliminarea riscurilor de abuz, neglijare, violență asupra copilului.

„Proiectul «Bucurii pentru copii» este un exemplu concret al angajamentului Direcției de Asistență Socială Negrești prin Centrul de Zi de a sprijini dezvoltarea personală și socială a beneficiarilor săi. Acesta evidențiază, de asemenea, un parteneriat solid între Organizația Umanitară Concordia, Primăria Negrești și comunitatea locală”, au mai transmis reprezentanții primăriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.