Vasluienii, mii de saci cu deșeuri colectate la curățenia națională

La ediția din acest an a campaniei naționale „Let’s do it, Romania!”, mii de elevi, părinți, profesori, salariați și pensionari s-au implicat activ în ecologizarea spațiilor verzi din județul Vaslui. Astfel, în cadrul celei mai ample campanii de curățenie generală, nu mai puțin de 5.800 de voluntari au strâns 5.200 de saci plini cu deșeuri.

„Let’s do it, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2009 și până în 2022, nu mai puțin de 2.260.000 de voluntari din întreaga țară au reușit să adune peste 3.000.000 de saci cu deșeuri, reprezentând mai mult de 30.000 de tone. În acest an, campania s-a desfășurat sâmbătă, 16 septembrie, Vasluiul numărându-se printre județele care au luat parte la proiect.

La nivelul județului, acțiunea a fost organizată de Asociația „Let’s do it, Romania!” în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Vaslui și cu unitățile administrativ-teritoriale de pe raza județului. Deși nu au fost centralizate toate datele încă, se pare că, în total, în județ, s-au implicat 5.800 de voluntari care au strâns 5.200 de saci plini cu deșeuri. Astfel, elevi, părinți, profesori și angajați din instituțiile publice s-au alăturat celei mai mari campanii de curățenie la nivel internațional, oferind un exemplu de mobilizare pentru o cauză comună. Toți aceștia au curățat deșeurile din arealele naturale aruncate de persoane iresponsabile.

„La nivel județean, proiectul s-a bucurat de sprijinul următoarelor instituții județene: Instituția Prefectului – Județul Vaslui, Consiliul Județean Vaslui, Agenția pentru Protecția Mediului Vaslui, Agenția pentru Arii Naturale Protejate – Serviciul Teritorul Vaslui, Sistemul de Gospodărire a Apelor Vaslui, Direcția Silvică Vaslui, Inspectoratul Școlar Vaslui, Penitenciarul Vaslui, Direcția de Asistență Socială Vaslui. Cu sprijinul unităților administrativ-teritoriale, campania s-a desfășurat în municipiile Vaslui, Bârlad și Huși, orașele Negrești și Murgeni, dar și în 50 de comune din județ. Mulțumim pe această cale voluntarilor implicați și îi asigurăm de întreaga noastră considerație! Împreună, vom reuși să redăm frumusețea naturii și să păstrăm județul Vaslui curat pentru noi și pentru generațiile viitoare! Fii un exemplu pentru comunitatea ta!”, a transmis dr. ing. Mihaela Budianu, directorul executiv al APM Vaslui.

Reamintim că, la nivel internațional, 197 de țări, însumând peste 71 de milioane de voluntari, s-au unit în cea mai mare mișcare civică – „World Cleanup Day” – „Ziua Globală a Curățeniei”, pentru a produce o schimbare reală de comportament față de resurse și față de deșeurile generate. La nivel național, „Let’s do it, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.