Pompier bârlădean, răpus de un infarct la doar 38 de ani!

Plutonierul adjutant Viorel Bornaz, care lucra de 17 ani ca pompier în cadrul Detațamentului de Pompieri Bârlad, s-a stins din viață în week-end, după ce a suferit un infarct și a intrat în stop cardiorespirator. Salvatorul avea doar 38 de ani, ce a lăsat în urmă o soție însărcinată în șase luni!

Duminică, 16 septembrie, plutonier adjutant Viorel Bornaz, pompier, soț și camarad de nădejde, a pierdut mult prea rapid lupta cu moartea, alăturându-se celor drepți întru Domnul, pentru a ne veghea de undeva de sus, din Împărăția Cerurilor. Vestea trecerii sale la cele veșnice i-a cutremurat pe toți cei care l-au cunoscut și a lăsat un mare gol în sufletele lor, întrucât acesta s-a stins fulgerător la doar 38 de ani.

„Plutonierul adjutant Bornaz Viorel a fost un coleg și un camarad de excepție, un salvator pentru care sintagma «nu se poate» nu exista în vocabular, un OM blând pentru care altruismul reprezenta o caracteristică fundamentală. În urmă cu 17 ani, Viorel Bornaz a îmbrăcat pentru prima dată uniforma de pompier în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Podul Înalt» al județului Vaslui – Detașamentul Bârlad. Timp de cincisprezece ani și jumătate, a lucrat ca subofițer operativ principal, iar din prima zi a anului 2022 a fost numit comandant de echipaj”, au precizat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui.

„De-a lungul carierei sale de pompier salvator, plutonierul adjutant Bornaz Viorel a participat la numeroase intervenții dificile, aducându-și aportul la salvarea multor vieți și protejarea bunurilor celor aflați în primejdii. Toate acestea până în ziua de sâmbătă, 16 septembrie, atunci când colegul nostru a căzut ca secerat, suferind un prim infarct. Colegii aflați în preajma sa au sărit imediat, i-au acordat primul ajutor, l-au resuscitat și l-au făcut să aibă puls. Peste câteva minute, colegul nostru a intrat pentru a doua oară în stop cardiorespirator, acesta fiind salvat pentru a două oară. În decurs de nici trei ore, salvatorul a intrat pentru a treia oară în stop cardiorespirator, fiind salvat și de această dată. A fost stabilizat și apoi transportat la o unitate medicală de specialitate din municipiul Iași, prognosticul fiind rezervat. Din nefericire, la nici o zi, temerile medicilor ieșeni s-au adeverit, tânărul salvator plecând într-o altă lume, semănând, fără să vrea, tristețe și înfrigurare în inimile noastre. Credem că, acum, Viorel se află aproape de Dumnezeu și tot ceea ce nouă ne rămâne este doar amintirea celor 17 ani în care a fost un pompier în care îți puneai tot sprijinul. În urma lui, soția sa însărcinată în șase luni trebuie să meargă mai departe, pentru a continua cea mai dificilă și complexă menire, aceea de a fi părinte. În aceste clipe, Bunul Dumnezeu să îl aibă în pază și să îl odihnească în pace, iar familiei sale să îi dea alinare și putere! Drum lin spre cer, dragul nostru camarad!”, au mai transmis reprezentanții ISU Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.