Un al patrulea jucător din Bârlad a plecat în Franța, pentru Cupa Mondială de Rugby

Din cauza accidentării unor rugbiști de bază din echipa României, pentru cel de-al treilea meci al „Stejarilor” din cadrul Cupei Mondiale de Rugby, au plecat în Franța alți trei jucători. Unul dintre ei este bârlădeanul Alexandru Bucur (29 ani), jucător pe centru la SCM USV Timișoara.

„În urma celor două meciuri disputate până acum, cel cu Irlanda și cel cu Africa de Sud, în rândul echipei au apărut accidentări și probleme medicale.

Pentru a suplini indisponibilitatea unora dintre «Stejari», pentru următoarele două meciuri au fost convocați centrii Alexandru Bucur (29 ani) de la SCM USV Timișoara și Mihai Graure (20 de ani) de la CS Dinamo, precum și mijlocașul la deschidere Luca Nichitean (24 ani) de la CSM Știința Baia Mare. Ei îi vor înlocui în lot pe Gabriel Pop, Taylor Gontineac și Hinckley Vaovasa. Din păcate, competiția s-a încheiat pentru centrul Taylor Gontineac, accidentat în meciul cu Africa de Sud, acesta fiind diagnosticat cu o luxație posterioară de umăr drept și fractură posterioară de glenoidă. Examenele amănunțite efectuate ieri (luni, 25 septembrie, n.r.) au arătat că Vaovasa nu mai poate continua competiția din cauza unei leziuni labrale la umărul stâng. Și leziunea suferită de Gabriel Pop la mușchiul oblic extern la nivelul coastei 11 va avea nevoie de o perioadă mai lungă de recuperare, motiv pentru care jucătorul va fi înlocuit”, au anunțat, marți, oficialii Federației Române de Rugby.

În ceea ce-l privește pe Alexandru Bucur, acesta se va alătura celorlați trei sportivi formați la „pepiniera de talente” din Bârlad: Ștefan Iancu (25 ani, jucător de linia a II-a la CSM Știința Baia Mare), Cristi Marian Chirică (26 ani, jucător de linia a III-a la CS Dinamo București) și Gabriel Rupanu (25 ani, mijlocaș la grămadă la SCM USV Timișoara).

Din păcate, și jucătorul Cristi Marian Chirică, căpitanul echipei României, a suferit o întindere musculară abdominală și se află în plină recuperare, așa că încă nu se știe dacă va fi apt pentru a intra pe teren la meciul de sâmbătă, cu Scoția. Partida se va disputa pe Stade Pierre-Mauroy de la Lille, de la ora 22.00, și va fi transmisă în direct pe Digi Sport 2. Deocamdată, „Stejarii” se pregătesc la baza din Libourne, lângă Bordeaux, oraș unde sunt cantonați, urmând să facă deplasarea spre Lille, joi, 28 septembrie.

1 COMENTARIU

  1. Nu înțeleg de ce insistați cu minciuna că Rupanu este bârlădean! Gabriel Rupanu este un jucător născut în Prisecani, jud. Iași acolo unde a început sa practice rugbyul cu Petre Florescu și Petru Petrișor Viorel și unde a învățat de la fostul mare mijlocaș la grămadă Petre Florescu tainele acestui post, începând din clasa a V-a până în clasa a VIII-a inclusiv! Abia după clasa a VIII-a s-a transferat la Bârlad!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.