Spitalul „Elena Beldiman” Bârlad a atras încă o anestezistă tânără: doctorița Luiza Luchian!

Originară din Pașcani și „școlită” la Iași, unde a urmat Facultatea de Medicină, iar ulterior a desfășurat și rezidențiatul, medicul Luiza-Andreea Luchian a decis să lucreze la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad. Din martie, aceasta s-a alăturat colectivului de medici specialiști ai Secției Anestezie și Terapie Intensivă.

Săptămâna trecută, conducerea Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad a dat startul unei campanii de popularizare a celor mai noi medici care s-au alăturat colectivului medical al unității. Pe 4 aprilie, a fost prezentat doctorul Bogdan-Victor Buzamăt, medic specialist urolog, pe 5 aprilie – doctorul Lucian Cristinel Bâgu, medic specialist neonatolog, pe 6 aprilie – doctorița Andreea-Luiza Palamaru, medic specialist gastroenterolog, pe 7 aprilie – doctorul Alexandru Mărian, medic specialist anestezist, iar pe 8 aprilie – doctoriței Andreea Georgia Turtea, medic specialist anestezist.

Luni, 11 aprilie, a venit rândul doctoriței Luiza-Andreea Luchian, medic specialist anestezist, să intre în atenția cititorilor. Potrivit conducerii spitalului, aceasta este ambițioasă și perseverentă și s-a alăturat echipei din cadrul Secției de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) începând cu data de 9 martie 2022.

„Are 30 ani, s-a născut și a crescut în orașul Pașcani. A urmat studiile universitare la Universitatea de Medicină și Farmacie «Grigore T. Popa», Facultatea de Medicină Generală, promoția 2010-2016, iar rezidențiatul l-a urmat la Iași sub atenta coordonare a doamnei profesor Ioana Grigoraș”, se arată în prezentarea făcută de spital. 

„Iubesc oamenii și viața, acestea sunt două dintre motivele pentru care am ales această cale. Aș fi putut spune că nu eu am ales Anestezia și Terapia Intensivă, ci ea m-a ales pe mine, dar în realitate ne-am ales reciproc și oricât de clișeistic ar suna, a fost «dragoste la prima vedere». Totodată, în viziunea mea, mi s-a părut că îmi oferă o perspectivă unică asupra pacientului. Pe de o parte, medicul ATI are o abordare holistică (chiar trebuie să știi de toate). Pe de altă parte, Terapia Intensivă se apropie cel mai mult de dezideratul medicinei personalizate”, spune doctorița Luchian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.