Noul manager al Spitalului „Elena Beldiman” Bârlad și-a preluat, ieri, mandatul

Începând de ieri, 3 ianuarie, fotoliul de manager al Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad este ocupat de Ciprian Cosmin Feraru, cunoscut pentru mandatele sale de consilier local și județean. Acesta va conduce unitatea medicală timp de 3 ani și va avea un salariu de bază brut de 16.684 lei.

Ca urmare a câștigării concursului organizat pentru ocuparea postului de manager al Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, ex-consilierul local și județean Ciprian Cosmin Feraru și-a intrat, ieri, 3 ianuarie 2022, în drepturi. Evident, asta după ce, tot ieri, primarul Dumitru Boroș a semnat două dispoziții, respectiv una privind încetarea exercitării cu caracter temporar a funcției de manager interimar de către economista Daniela Rusu (numită în funcție pe 11 martie 2021) și una privind numirea lui Feraru în respectiva funcție, pentru următorii 3 ani. Tot în dispoziția semnată de edilul șef se precizează că, pe perioada exercitării funcției de manager persoană fizică, acesta va avea un salariu de bază brut de 16.684 lei.

Trebuie spus că Feraru a câștigat cel mai recent concurs organizat anul trecut de Consiliul de Administrație al spitalului pentru desemnarea unui manager cu acte în regulă, respectiv cel desfășurat între 9-23 decembrie. Acesta a avut o medie generală de 9.55, obținută la susținerea proiectului de management.

Contracandidate i-au fost ex-managera Daniela Borș, care a condus unitatea spitalicească în ultimii ani, mai exact până în martie 2021, când a fost înlocuită de Daniela Rusu, și Rodica Șușnea, directorul CEC – Filiala Bârlad. Deși toți trei candidații au fost validați și și-au depus proiectele de management în termenul legal, la susținerea lui, care a avut loc pe 21 decembrie, a lipsit Daniela Borș. Iar Rodica Șușnea a primit doar nota 7.00, așa că a fost declarată respinsă de comisia de examinare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.