Rugbistul Vlad Bălan, transferat de la RC Bârlad la CS Știința Petroșani

1
1508

Jucătorul de rugby Vlad Bălan, „crescut” la CSS Bârlad și legitimat apoi la RC Bârlad, va juca în următorii ani la o echipă din Vestul țării, mai exact în județul Hunedoara. Sportivul a fost transferat în această lună la CS Știința Petroșani, fiind singurul bârlădean care activează la respectiva echipă.

Odată cu debutul sezonului competițional 2021 al Diviziei Naționale de Seniori (DNS), al doilea eșalon valoric al rugbiului românesc, programat pentru prima parte a lunii aprilie, echipa de rugby CS Știința Petroșani și-a lărgit lotul de jucători, printre achizițiile făcute numărându-se și un sportiv de viitor originar din Bârlad.

Este vorba despre Vlad Bălan, ce a împlinit 20 de ani pe 6 februarie, care joacă la centrul terenului, are o înălțime de 1,82 metri și o greutate de 95 de kilograme. Sportivul a fost transferat de la Rugby Club (RC) Bârlad, echipa reprezentativă de seniori a orașului, unde a făcut trecerea în cursul anului 2019. Până atunci însă, câțiva ani a fost junior la mai multe categorii de vârstă (U16, U17, U18 și U20) în cadrul Clubului Sportiv Școlar (CSS) Bârlad, unde a fost și campion național cu echipa.

Nu a fost transferat la o echipă din SuperLigă, primul eșalon valoric al rugbiului românesc, ci tot în Divizia Națională de Seniori. Dar cu siguranță, nu va trece mult timp până când va fi luat în colimator de marile cluburi din țară și achiziționat de unul dintre acestea, întrucât are toate calitățile necesare. Dovadă stă faptul că abia a împlinit 20 de ani și a fost deja dorit de CS Știința Petroșani.

„În anul 2019, am absolvit cursurile Liceului Pedagogic «Ioan Popescu» Bârlad, pe toată perioada liceului fiind jucător de rugby la CSS Bârlad. Împreună cu echipa, am fost campion național la categoria U16, vicecampion național la U17 și, din nou, campion național la U18. De asemenea, tot la categoria U18, am participat și la Campionatul European de Rugby în 7, desfășurat în Gdansk, Polonia, dar și la Campionatul European de Rugby în 15, desfășurat în Kaliningrad, Rusia, ambele în anul 2019. Tot în acel an am făcut trecerea de la CSS Bârlad la RC Bârlad, însă timp de câteva luni, am fost legitimat la ambele echipe”, ne-a declarat jucătorul Vlad Bălan.

Trebuie spus că, în anii în care a activat la juniori, a fost pregătit de antrenorii Dan Tufaru, Ciprian Popa, Florin Ibănescu și Ionuț Isac, iar la echipa de seniori de Ioan Harnagea.

De menționat că Vlad Bălan este fratele rugbistului Vasile Bălan (29 ani, înălțime 1,77 metri, greutate 111 kilograme), ce joacă pe post de pilier. În urmă cu câțiva ani, acesta a fost transferat de la Bârlad la CSM București, însă, ulterior, a fost mutat la CS Steaua București, unde activează și în prezent.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.