De Paște, Episcopia Hușilor va ajuta peste 2.000 de persoane

0
599

Nu mai puțin de 2.000 de copii și bătrâni sărmani din întreg județul vor primi pachete cu alimente, încălțăminte și cozonaci cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Darurile vor fi oferite de Episcopia Hușilor, prin Asociația „Filantropia Ortodoxă”, în cadrul campaniei umanitare „De Paști, aducem împreună lumină în suflete”.

Așa cum ne-am obișnuit de ani buni, Episcopia Hușilor continuă să organizeze tot felul de campanii umanitare menite să ajute copiii și vârstnicii sărmani din județ. Acum, pentru că ne apropiem cu pași repezi de Învierea Domnului, Episcopia a demarat caravana „De Paști, aducem împreună lumină în suflete”, ce va fi dusă la bun sfârșit prin intermediul Asociației „Filantropia Ortodoxă”, coordonată de părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi. Concret, cu binecuvântarea Părintelui Episcop Ignatie al Hușilor, campania este dedicată celor aflați în nevoi, cu precdere copii și oameni în vârstă, izolați sau suferinzi, la care voluntarii Asociației și-au propus să ajungă pentru ca și ei să simtă dragostea semenilor și bucuria Învierii.

„Dacă, zilnic, sprijinim, prin hrană și îngrijire, peste 300 de suflete, în pragul Sărbătorilor Pascale, ne propunem să ajungem la și mai mulți oameni pentru a simți, cu adevărat, bucuria Învierii. Ne dorim ca alimentele, încălțămintea și mirosul proaspăt de cozonac să le însenineze Sărbătorile. În iarnă, la începutul campaniei «Dar de Crăciun», ne propuseserăm să ajutăm 1.500 de persoane, dar până la sfârșitul campaniei, datorită vouă – oameni cu suflet bun, am ajuns la peste 4.500 de beneficiari din întregul județ Vaslui și din mai multe localități din Basarabia. De data aceasta, ne propunem să ajungem la 2.000 de persoane. La sfârșitul campaniei «De Paști aducem împreună lumină în suflete», care va fi numărul sufletelor bucurate cu adevărat? Depinde de fiecare dintre noi”, a precizat părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși.

Oamenii cu inima deschisă spre cei în nevoi pot să contribuie la înmulțirea bucuriei și a speranței în familiile și sufletele încercate de greutăți, donând în contul în lei RO43RNCB0261160373430001, deschis la Banca BCR, filiala Huși, și în contul în euro RO59RNCB0261160373430004; SWIFT: RNCB RO BU. Mai multe informații pot fi obținute de la asistentul social Georgiana Popica (telefon 0765.662.558). De asemenea, cei care vor să facă o faptă bună pot completa formularul 230 prin care donează 3,5% din impozitul anual datorat, pe care îl pot trimite pe adresa de e-mail filantropiaortodoxahusi@yahoo.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.