Județul Vaslui va fi reprezentat de 36 elevi la naționala de matematică

4
1653

25 elevi de gimnaziu și liceu din Vaslui, șapte din Bârlad și patru din Huși vor reprezenta județul la faza națională a Olimpiadei Naționale Gazeta Matematică (ONGM), ce va avea loc peste trei săptămâni. Toți se pregătesc în cadrul Centrului Județean de Excelență Vaslui.

Chiar dacă, în anul școlar 2020-2021, pandemia de COVID-19 i-a forțat pe oficialii din Ministerul Educației să nu mai permită organizarea convențională a olimpiadelor școlare pentru a se evita pe cât posibil infectarea elevilor, există și excepții. Spre exemplu, Societatea de Științe Matematice din România a decis să-i provoace totuși pe cei mai buni elevi din țară și a organizat Olimpiada Națională Gazeta Matematică (ONGM).

Faza județeană a competiției școlare adresate elevilor din clasele V-XII s-a desfășurat spre finele lunii martie, astfel că, pe 2 aprilie, a fost afișată lista cu cei mai buni elevi din județ ce s-au calificat la etapa națională. Este vorba despre 25 de elevi din Vaslui, șapte din Bârlad și patru din Huși. Toți se pregătesc pentru performanță în cadrul Centrului Județean de Excelență Vaslui.

Astfel, de la clasa a V-a, la etapa națională s-au calificat elevii Miruna Ivan, Patricia Mihu, Yannis Ștefan Munteanu și Motea Ștefan, care învață la Colegiul Național „Cuza Vodă” Huși, Lucas Panait, de la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, Maria Emma Racoviță, de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Vaslui, și Mara-Teodora Mercas, de la Școala Gimnazială „Constantin Parfene” Vaslui.

La clasa a VI-a, județul va fi reprezentat de cinci vasluieni, respectiv Ștefan Puică, Mihnea Sandu, David Acatrinei, George Popica (Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu”) și Mihnea Pascaru (Școala Gimnazială „Elena Cuza”) și trei bârlădeni, respectiv Marc Dobrovolschi (Școala Gimnazială „Episcop Iacov Antonovici”), Daniel Gagiu (Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”) și Teona Radu (Școala Gimnazială „George Tutoveanu”).

De la clasa a VII-a vor merge la faza națională 11 elevi, toți din Vaslui. Aceștia sunt: Victor-Andrei Dughie (Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”), Teodora Cantur-Darie (Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu”), Bogdan Constantin Petculescu și Ștefan Donosă (Școala „Elena Cuza”), Tudor George Safir și Alexia-Gabriela Bortun (Școala „Ștefan Cel Mare”), Ioana-Delia Lipșa (Școala „Mihai David”), Andrei Gabara și Rareș Melus (Școala „Constantin Parfene”), Ana Irina Cioată (Școala „Alexandra Nechita”) și Matei Luca (Școala „Vasile Alecsandri”).

La clasa a VIII-a, județul va fi reprezentat de cinci elevi, dintre care patru sunt din Bârlad. Aceștia sunt: Andreia Pascu, Ioana Micu și Raluca Mocanu (Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu”) și Diana Angheluță (Școala „George Tutoveanu”). Iar al cincilea este David Enache, care învață la Școala „Mihai Eminescu” Vaslui.

De la clasa a IX-a, s-au calificat trei elevi din Vaslui, în speță Octavian Radu și Iustina Novac, de la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu”, și Ionuț-Cristian Toma, de la Liceul Teoretic „Emil Racoviță”. Nu în ultimul rând, de la clasa a X-a, s-a calificat Petruț-Rareș Gheorghieș, care învață la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui, iar de la clasa a XII-a, elevul Constantin Alin Sava, de la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Vaslui.

Trebuie spus că, atât faza pe școală (27 februarie), cât și cea județeană (20 martie), s-au desfășurat în sistem online, însă etapa națională (24 aprilie) se va susține cu participare fizica efectivă în centre universitare (Bucureşti, Baia-Mare, Iaşi, Braşov, Timişoara, Craiova, Constanţa). Elevii

calificaţi vor fi înscrişi în centre în funcţie de judeţul de provenienţă. Proba va consta în patru probleme, dupa formatul obişnuit al olimpiadelor naţionale, și va avea o durată de trei ore. Proba va fi urmarită video, iar copiile scanate ale rezolvărilor vor fi încărcate de către organizatori pe

platformă, imediat după concurs.

4 COMENTARII

  1. Cei de la clasele V-VI nu vor merge mai departe cu etapa nationala, vor fi premiati de catre societatea de matematica, exista acolo sponsorii trecuti, pentru ca sunt prea multi si este pandemie. Elevii claselor VII-XII vor merge la etapa nationale in unul din centrele universitare aproapiate localitatilor lor, scrise tot pe site-ul lor. Scrie in regulamentul olimpiadei pe care il veti gasi tot pe site-ul ssmr.

  2. Buna ziua. Ați greșit în articol la clasa a X a nu este Petruț Gheorghies din Vaslui este Pintilii Andrei colegiul Codreanu Bârlad, la clasa a XII a este și Toma Anda tot de la Colegiul Codreanu Bârlad. Va rog luați lista corecta de pe SSMR olimpiada națională gazeta matematica pe clase și găsiți toți cei calificați din județ pe primele pagini unde scrie la lista premii și calificați până la ultimul unde scrie calificat . Ați scos aiurea lista. Va rugam consultați cum trebuie o lista.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.