Consiliul Județean contractează un împrumut de 50 de milioane de lei

Consiliul Județean a anunțat demararea ultimelor proceduri înainte de contractarea unui împrumut în valoare de 50 de milioane pentru asigurarea cofinanțării și prefinanțării proiectelor de interes județean finanțate din fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană. Este vorba despre dotarea ambulatorului integrat al Spitalului Județean, extinderea Unității de Primiri Urgențe și Drumul Strategic.

Consiliul Județean a anunțat demararea procedurilor de achiziție publică în vederea contractării unei finanțări nerambursabile în valoare de 50 de milioane de lei pentru asigurarea cofinanțării și prefinanțării proiectelor de interes județean finanțate din fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană.

„În temeiul prevederilor art. 2, art. 29, alin. (1) lit. f din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, Județul Vaslui, cu sediul în Vaslui, jud. Vaslui, Str. Ștefan cel Mare, nr. 79, Telefon: 0235/361089; Fax: 0235/361090, în calitate de autoritate contractantă, își propune organizarea unei proceduri de atribuire în conformitate cu procedura operaționale PO-CJVS-05-62 pentru contractarea unei finanțări rambursabile interne în valoare de 50.000.000 lei, în vederea asigurării cofinanțării și prefinanțării proiectelor de interes județean finanțate din fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, conform cerințelor din documentația de atribuire”, este anunțul făcut de CJ Vaslui.
Împrumutul a fost aprobat de consilierii județeni în ultima ședință de anul tercut. Perioada de grație este de până la trei ani, iar cea de rambursare, de până la nouă ani.

Dotarea Ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgență Vaslui; Extindere Unitate de Primiri Urgențe și realizare heliport; Reabilitare și modernizare Drum strategic județean Bârlad – Laza – Codăești (DJ 245, DJ 245 M, DJ 247, DJ 246), Creșterea eficienței energetice a imobilului „CSEI Elisabeta Polihroniade”; Reabilitare, modernizare și dotare Școala Profesională Specială “Sfânta Ecaterina” Huși. Sunt investițiile publice realizate în cadrul unor proiecte europene care necesită cofinanțare din partea Consiliului Județean (CJ) Vaslui în următoarea perioadă. Împrumutul are o maturitate de până la 12 de ani, din care o perioadă de grație de până la 3 ani și o perioada de rambursare de până la 9 ani.

Potrivit hotărârii adoptate de CJ Vaslui, garantarea împrumutului se va face din veniturile bugetului local al Județului Vaslui. Serviciul datoriei publice locale nu reprezintă obligații sau răspunderi ale Guvernului României și acesta va fi plătit din bugetul local sau/și din împrumuturi pentru refinanțarea datoriei publice locale.

Până la această dată, CJ Vaslui derulează 13 proiecte pentru care au beneficiat de fonduri europene nerambursabile, valoarea acestora ridicându-se la peste 293 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.