Vasluienii „fii ai muzelor”, invitați să participe la Festivalul Umorului

• „La muncă, fii ai muzelor!”, este îndemnul lui Gelu Voicu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene, care îi invită pe vasluieni, dar nu numai, să participe cu lucrări proprii la Consursul de literatură satirico-umoristică din cadrul Festivalului Internațional de Umor „Constantin Tănase”.

Sub îndemnul „La muncă, fii ai muzelor! Premiul nu-i mare, dar nici gloria nu-i mică”, Gelu Voicu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, îi invită pe vasluieni să participe la Concursul de literatură satirico-umoristică organizat în cadrul Festivalului Internațional de Umor “Constantin Tănase”, eveniment început în anul 1970 și ajuns anul acesta la a XXVI-a ediție.

„Concursul își propune să descopere, să reunească și să promoveze creatorii de literatură satirico-umoristică de pretutindeni. Juriul va fi format din scriitori, personalități ale culturii și artei, reprezentanți ai instituțiilor organizatoare”, spune Gelu Voicu Bichineț.

Concursul se desfășoară pe două secțiuni, literatură satirico-umoristică și salonul concurs de carte umoristică.

În cadrul primei secțiuni, participanții sunt așteptați cu o epigramă cu o temă națională, „2020 – anticipate amânate”, cu perechi de rime impuse, și cu o altă epigramă pe o temă locală, „50 de ani de festival”.

De asemenea, concurenții pot participa cu poezie umoristică, fabulă, parodie la o poezie cunoscută (căreia i se atașează obligatoriu și lucrarea originală), sonet, rondel epigramatic, madrigal etc., având ca temă „Nu-i umor cum e Covidul / Nici gașcă precum partidul”. O a treia probă constă în proză umoristică cu tema „Pandemie, pandemie – cruntă nebunie”.

Manuscrisele se vor trimite la adresa: Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, str. Hagi Chiriac, nr. 2, cod. 730129, până la data de 15 august 2020.

Cea de-a doua secțiune se adresează celor care au pulicat lucrări de gen în intervalul 2018-2020, care vor fi trimise pe aceeași adresă.

„În cadrul festivalului, vor fi organizate diverse manifestări complementare concursului propriu-zis, precum recitaluri umoristice, turniruri epigramatice, lansări de carte și reviste etc. Pentru festivitatea de premiere din cadrul salonului și pentru recitalurile care vor avea loc la unitățile culturale din județ, laureații și invitații vor pregăti câte un grupaj de epigrame pe care le vor prezenta publicului. Numărul lucrărilor, în cadrul recitalurilor, se va stabili de organizatori, în funcție de timpul rezervat fiecărei deplasări”, a mai spus Gelu Voicu Bichineț, care a precizat că pentru detalii regulmentul de organizare a concursului poate fi consultat la sediul instituție sau pe pagina de facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.