Episcopia Hușilor, campanie umanitară pentru o bârlădeancă grav bolnavă

• Pe lângă campaniile derulate în perioada pandemiei de COVID-19 pentru sprijinirea spitalelor din județ, Episcopia Hușilor a demarat o acțiune caritabilă pentru a ajuta o bârlădeancă ce suferă de o maladie rară, care are nevoie de 10.000 de euro pentru a se opera.

Sunt arhicunoscute, de-acum, campaniile umanitare în care Episcopia Hușilor se implică de ani buni pentru a veni în sprijinul persoanelor defavorizate din județ. Recent, mai exact de când pandemia de COVID-19 a dat peste cap întreg mapamondul, a organizat campanii de strângere de fonduri pentru a dota spitalele din județ cu aparatură medicală, echipamente de protecție și dezinfectanți, astfel încât personalul medical aflat în linia întâi să facă față cu brio luptei cu noul coronavirus. În plus, a și donat sume importante de bani spitalelor din Vaslui, Bârlad și Huși pentru achiziționarea de echipamente necesare luptei anti-COVID.

Și mai recent, adică pe 1 iunie, de Ziua Internațională a Copilului, Episcopia Hușilor a oferit trei case dotate cu toate cele necesare (utilități, mobilier, aparate de uz casnic, veselă și haine) pentru tot atâtea familii necăjite din Grăjdeni, Bulboaca și Huși. Casele au fost construite într-un timp record, în cadrul proiectului social-filantropic „Bucuria e acasă”, dedicat familiilor cu mulți copii sau care se află în situații delicate din punct de vedere material.

Iar acum, mai exact, luni, 22 iunie, Episcopia a lansat un apel umanitar pentru a ajuta o femeie ce suferă de o boală rară și care are nevoie de o intervenție chirurgicală costisitoare. Este vorba despre Viorica Mereuță, o bârlădeancă ce, în această primăvară, a fost diagnosticată cu o tumoră malignă a pielii scalpului.

„Din cauza crizei sanitare cauzate de coronavirus, intervențiile medicale asupra acestui caz au trebuit amânate, fapt care a generat în prezent imposibilitatea de a mai putea fi operată la Iași. Tumoarea însă avansează, fiind absolut necesară o intervenție chirurgicală, operație ce îi poate salva viața. Intervenția chirurgicală poate fi efectuată în țară, la Clinica «NeuroHope» din București, iar costul acesteia este de 10.000 euro. Ajutorul nostru poate face diferența! Cine vrea să contribuie cu orice sumă de bani, o poate face donând în contul bancar RO49 RNCB 0467 1668 0536 0001, deschis la BCR pe numele Diana Boronet, fiica doamnei Viorica Mereuță (telefon 0747.658.788)”, este apelul umanitar lansat de Episcopia Hușilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.